Виведення доходів із "тіні"
| просмотров: 6450

Виведення доходів із "тіні"

 

Реалізація принципів соціальної справедливості є пріоритетним завданням влади, адже стан дотримання конституційних прав громадян залишається визначальною ознакою соціальної держави. Кожен роботодавець має усвідомлювати, що тіньова економіка, нелегальна зайнятість гальмує процеси системної модернізації нашої країни та запровадження європейських стандартів життя.

 

Виплата зарплати в "конвертах" та у розмірах нижче мінімальних гарантій, встановлених державою, позбавляє наших громадян належного захисту на випадок непрацездатності та прирікає на мізерну пенсію. Від цього зазнають значних втрат Пенсійний фонд, інші страхові фонди, а до місцевих бюджетів не надходять необхідні кошти, що безпосередньо відображається на рівні життя і на вирішенні безлічі соціальних проблем мешканців міста та району. 

 

Виплата заробітної плати нижче встановленого рівня є порушенням трудового законодавства.

 

Статтею 95 Кодексу законів про працю України визначено, що мінімальна заробітна плата - це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, погодинну норми праці. Трудові відносини між найманим працівником і роботодавцем мають бути зафіксовані у трудовій угоді, якою визначаються умови оплати праці та розмір заробітної плати.

 

Згідно зі ст.8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік", встановлюються такі розміри мінімальної зарплати:

з 1 січня - 1147 грн. на місяць;

з 1 грудня - 1218 грн. на місяць.


Дотримання законодавства про працю є невід'ємною складовою цивілізованого ведення бізнесу.Поважайте закони держави, у якій ви живете!


Енергодарська ОДПІ ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30