У звітності запорізького підприємства – "цифри зі стелі", у бюджеті – несплата 3,3 млн. г
| просмотров: 6058

 У звітності запорізького підприємства – "цифри зі стелі", у бюджеті – несплата 3,3 млн. грн.

 

Це з'ясувалося в ході перевірки, яку провели оперативні співробітники Головного управління Міндоходів у Запорізькій області.

Податкова звітність одного із підприємств м. Запоріжжя базувалась не на реальних цифрах проведених фінансово-господарських операцій, а була з елементами "містичних операцій". Суть її полягала в тому, що за документами фігурували операції з області фантастики, яких в реальному житті не відбувалося. І така собі "фантазія" господарників вилилася бюджету у солідні недоплати.

 

За фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч.3 ст.212 КК України) слідчі управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Запорізькій області розпочали кримінальне провадження відносно посадових осіб підприємства. При здійсненні торгівлі різноманітними товарами господарського призначення посадовці, шляхом внесення до податкової звітності недостовірних даних ухилились від сплати податків на суму понад 3 млн. гривень. Ведеться слідство.

 

 

На Запоріжжі виявили безтоварних операцій на 2,5 млн. грн.

 

За фактом ухилення від сплати податків у великих розмірах (ч.2 ст.212 КК України) слідчі ГУ Міндоходів у Запорізькій області розпочали досудове розслідування відносно посадових осіб одного з товариств з обмеженою відповідальністю. Вони шляхом відображення безтоварних операцій у фінансовій звітності підприємства при реалізації товарів народного споживання ухилились від сплати податків на суму 2,5 млн. гривень.

 

"Товар-гроші-товар" – цю одвічну марксистську тезу спробували перефразувати  в запорізькому товаристі з обмеженою відповідальністю на зразок: "гроші – липовий папірець – великі гроші". І від гучних фраз перейшли до справ: відвантажували товар лише за документами, а держава за кожною такою оборудкою втрачала кошти.

Наразі ведеться слідство.

 

 

Запорізькі оперативники перекрили постачання фальсифікату в курортну зону

 

Факт незаконного виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв зафіксували оперативні співробітники Головного управління Міндоходів у Запорізькій області. Незаконне виготовлення, зберігання та реалізацію підакцизних товарів (в рамках кримінального провадження за ч.3 ст.204 КК України) виявили оперативні співробітники на узбережжі Азовського моря. У результаті обшуків вилучено спирт та вже готові для реалізації фальсифіковані алкогольні напої. Таким чином, було перекрито шлях їх постачання та реалізації для відпочивальників курортної зони.

 

 Всього за минулий тиждень із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей підакцизної групи на загальну суму 104 тис. грн., у тому числі: алкогольних напоїв на суму 57 тис. грн., спирту на суму 12 тис. грн. та тютюнових виробів на суму 35 тис. гривень.

 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31