У Запоріжжі викрили "конвертаційний центр" з оборудками на 20 млн. грн.
| просмотров: 6527

У Запоріжжі  викрили "конвертаційний центр" з оборудками на  20 млн. грн.


Слідчим управлінням фінансових розслідувань спільно з оперативним управлінням ГУ Міндоходів у Запорізькій області ліквідовано "конвертаційний центр", який надавав послуги 113 підприємствам реального сектора економіки.  У "конвертаційному центрі " на замовлення  підприємств формували  незаконний  податковий  кредит задля того аби зменшити  податкові зобов'язання і збільшити  бюджетне  відшкодування  податку на додану вартість. За час існування цього кримінального центру  підприємства  провели  віртуальних операцій на 20 млн. грн. та переводили безготівкові кошти у готівку. 

 

З метою прикриття незаконної діяльності, учасники «конвертаційного центру» зареєстрували 9 суб’єктів господарської діяльності (юридичних осіб), які нібито постачали продукцію (надавали послуги) підприємствам реального сектора економіки. Насправді ні послуг, ні товарів ніхто не надавав і не поставляв. Через фіктивні фірми йшло лише паперове оформлення так званих "операцій", з рахунків знімалися кошти  і за певний відсоток  їх переводили у готівку.

 

За вказаними фактами внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове слідство.

 

- Протягом січня-червня 2014 року слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Запорізькій області розпочато 171 кримінальне провадження, з яких 36 проваджень за ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах), 158 кримінальних проваджень закінчено, - коментує підсумки роботи за перше півріччя в.о. заступника начальника-начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Запорізькій області Ярослав Яворський. - Із закінчених кримінальних проваджень до суду направлено 25 з обвинувальним актом  та 8 клопотань про звільнення осіб від кримінальної відповідальності.

 

У закінчених кримінальних провадженнях відшкодовано збитків на суму  понад 9 млн. грн., накладено арешт на майно  на суму 1,8 млн. гривень. 

 

Головне  управління Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30