Громадська рада: про наповнення бюджетів та інші пріоритети реорганізації Міндоходів
| просмотров: 6080

 Громадська рада:  про  наповнення бюджетів  та інші пріоритети   реорганізації Міндоходів

 

Про це йшлося на засіданні Громадської ради при ГУ Міндоходів у Запорізькій області за участю в. о. начальника ГУ Міндоходів в Запорізькій області Олексія Кавиліна, в.о. начальника Запорізької митниці Міндоходів Володимира Стеценка, голови Громадської ради при ГУ Міндоходів у Запорізькій області Петра Ваната, членів Громадської ради та представників засобів масової інформації.

 

У ході засідання  увагу  присутніх  зосереджено  на  перспективах роботи органів ГУ Міндоходів області, Запорізької митниці Міндоходів в умовах реформування Міндоходів України і створення Державної фіскальної служби, а також розглянуті питання, які стосувалися змін до Податкового кодексу України під час мобілізації військовозобов'язаних.

 

У своєму виступі Олексій Кавилін, зокрема, підкреслив, що від запорізьких платників за 6 місяців поточного року до загального фонду державного бюджету надійшло майже 793 мільйони гривень (без урахування великих платників Спеціалізованої інспекції), що більше, ніж за аналогічний період минулого року майже на 70 мільйонів гривень або на 10 відсотків.

 

До місцевих бюджетів області запорізький бізнес з початку року перерахував 1 млрд. 493 мільйони гривень, що перевищує рівень відповідного періоду минулого року майже на 60 мільйонів гривень або на 4 відсотки.

 

На засіданні громадської ради говорили  про реформування органів Міндоходів у Державну фіскальну службу та основні пріоритети цієї реорганізації. Перший і головний стосується, безумовно, наповнення бюджетів. Важливим напрямом є розширення діалогу з платниками, зменшення тиску на бізнес. Також серед пріоритетів – скорочення перевірок.    

 

  Інформуючи присутніх про підсумки роботи за перше півріччя, в. о начальника Запорізької митниці Міндоходів Володимир Стеценко наголосив, що  бюджет отримав 1 мільярд 456 мільйонів гривень, що на 63 мільйони гривень більше від показників 6 місяців 2013 року. Покращується і сервісне обслуговування митних процедур, процес оформлення митних вантажів.

Обговорюючи підсумки роботи, члени Громадської ради  акцентували увагу на питаннях з якими їм доводиться стикатися. Зокрема, мова йшла про відшкодування податку на додану вартість для транспортників, які займаються міжнародними перевезеннями, питання плати за землю, сплати єдиного соціального внеску бюджетними установами, організаціями та інше.

 

Члени Громадської ради обговорили та надали пропозиції стосовно механізму звільнення від оподаткування доходів військовозобов'язаних, надання звітності з окремих податків та зборів.

 

За результатами засідання Громадської ради було прийнято відповідне рішення.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області 

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31