Понад 2,2 млн. грн. до бюджетів - результат роботи запорізьких оперативників
| просмотров: 7397

Понад 2,2 млн. грн. до бюджетів - результат роботи запорізьких оперативників

 

 Саме така сума надійшла до бюджетів усіх рівнів від діяльності оперативних підрозділів за минулий тиждень.

 

 До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості по 6 кримінальних правопорушеннях, з яких 3 – за ухилення від сплати податків. Сума збитків по них становить понад 5 млн. гривень.

 

 

Запорізькому підприємству "дружба" з фіктивниками обернулася в 3,7 млн. гривень

 

Слідчі ГУ Міндоходів у Запорізькій області у сфері протидії фіктивному підприємництву розпочали кримінальне провадження за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України ) відносно службових осіб одного з підприємств Запорізької області.

 

При здійсненні господарської діяльності з виробництва різноманітних промислових товарів, господарники шляхом відображення в податковій звітності операцій з підприємствами, які мають ознаки "фіктивності", ухилились від сплати податків на загальну суму понад 3,7 млн. гривень.

 

 

На Запоріжжі міндоходівці викрили оборудки з ПДВ у 1,6 млн. гривень

 

При проведенні заходів, спрямованих на протидію оборудкам з ПДВ, ГУ Міндоходів у Запорізькій області розпочало 2 кримінальні провадження, де йдеться про ухилення від сплати податків у сумі понад 1,6 млн. гривень.

 

Одне з них розпочато відносно службових осіб підприємства Запорізької області, яке займалось торгівлею сільськогосподарської продукції.

 Співробітники ГУ Міндоходів у Запорізькій області при перевірці фінансово-господарської діяльності підприємства виявили, що його керівництво шляхом завищення податкового кредиту та валових витрат, ухилялось від сплати податків на додану вартість та податок на прибуток. Як результат бюджет недотримав податків на загальну суму понад 700 тис. гривень.

 

Інше кримінальне провадження розпочато відносно службових осіб одного з підприємств обласного центру, де переробляли та реалізовували сільськогосподарську продукцію. Аби мінімізувати сплату податків до бюджету посадові особи підприємства вдалися до застосування злочинних схем, які дозволили незаконно формувати податковий кредит.

 

Операції, які проводилися лише за документами, а не мали реальних поставок сільськогосподарської сировини і продукції, дозволили підприємству ухилитися від сплати податку на додану вартість на суму понад 900 тис. гривень.

 

 

Уникали придбання ліцензії, залишилися без товару на 213 тис. гривень

 

У сфері протидії незаконному обігу підакцизних товарів у ГУ Міндоходів у Запорізькій області розпочато два кримінальних провадження за ч.3 ст.204 Кримінального кодексу України. Крім цього, на території м. Запоріжжя та області оперативні співробітники встановили 16 фактів реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів без наявності відповідних дозвільних документів (ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

 

У результаті проведених заходів із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 213 тис. грн., у тому числі: алкогольних напоїв на суму 165 тис. грн. та тютюнових виробів на суму 48,2 тис. гривень.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31