Запорізьке підприємство псевдоремонтами ухилилося від оподаткування на 300 тис. грн.
| просмотров: 6707

Запорізьке підприємство псевдоремонтами ухилилося від оподаткування на 300 тис. грн.

 

Фахівці ГУ Міндоходів у ході проведення перевірки встановили, що одне з підприємств, яке займається виробництвом продукції, протягом останніх трьох років зробило капітальний ремонт спеціалізованого обладнання і устаткування.

 

Опісля підприємство збільшило балансову вартість обладнання на суму проведеного ремонту.

 

Згодом при продажу вказаного обладнання у податковому обліку підприємство сформувало від’ємний фінансовий результат.

 

При детальному вивченні цієї операції спеціалісти податкового та митного аудиту встановили що необхідність проведення капітального ремонту відповідно до акта складеного комісією, виникла у зв’язку з повним зносом вузлів та деталей та неможливістю виробляти готову продукцію відповідної якості. А це означало, що підприємство зупинилося на період ремонту і не виготовляло продукцію.

 

 Однак цього не сталося. В період між складанням акта та проведенням капітального ремонту підприємство, відповідно до первинних документів, виготовляло та реалізовувало продукцію з використанням вказаного обладнання без зменшення обсягів виробництва, нараховувало та виплачувало заробітну плату робітникам.

 

До того ж, керівництво підприємства не змогло підтвердити необхідність проведення капітального ремонту, а також сам факт його проведення.

 

Як результат, суб'єкту господарювання зменшено суму амортизаційних відрахувань, що були нараховані після ремонту, та зменшено залишкову балансову вартість обладнання при його реалізації. Відтепер підприємству, яке ухилилося від оподаткування, доведеться сплатити податок на прибуток у розмірі понад 300 тис. грн.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30