На Запоріжжі у сфері РРО перевірки скоротились у 3,5 разу
| просмотров: 7020

На Запоріжжі  у сфері РРО перевірки скоротились у 3,5 разу

У січні поточного року співробітники Головного управління Міндоходів у Запорізькій області провели 23 перевірки господарських об'єктів, що використовують реєстратори розрахункових операцій. У порівнянні з відповідним періодом 2013 року кількість перевірок зменшилась на 57, до бюджету надійшло 85,2 тис. гривень.

 

Так, приміром, при перевірці кафе суб'єкта господарської діяльності «А», встановлено, що готівкові кошти у повній сумі їх фактичних надходжень не оприбутковувалися  у касовій книзі, а  товар відпускався без застосування реєстратора розрахункових операцій. У ході перевірки встановлено факт  не роздрукування відповідного розрахункового документу, що підтверджує виконання розрахункової операції. Також готівкові кошти на місці проведення розрахунків не відповідали сумі коштів, яка зазначена в денному звіті РРО, не всі збережені Z-звіти РРО. Власник торговельного закладу реалізовував  товар  без придбання торгового патенту.

 

За результатами перевірки до суб'єкта господарювання застосовані штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 6,4 тис. гривень

 

Нагадаємо, що  норми чинного законодавства, вимагають обов'язкового підключення та надання інформації з РРО на сервер Міністерства доходів і зборів України.  

 

Звертаємо увагу платників податків, що наказом Міністерства доходів і зборів України №704 затверджений державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій з версіями програмного забезпечення, які підтримують функцію надання інформації по дротяних та безпровідних каналах зв'язку. Реєстрація РРО, що не входять в цей перелік, скасовується в органах Міндоходів.

 

- Можливість дистанційного контролю  за суб'єктами господарювання, які здійснюють розрахунки у готівковій формі - це не тільки економія часу та витрат з надання звітності, це значне скорочення й кількості перевірок, -  зазначив заступник начальника ГУ Міндоходів у Запорізькій області Павло Верпета.

 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області 

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31