Органи Міндоходів регіону вдосконалюватимуть свої функції та розвиватимуть діалог із платниками
| просмотров: 7219

Органи Міндоходів регіону вдосконалюватимуть свої функції та розвиватимуть діалог із платниками

 

Сьогодні робота органів доходів і зборів у Запорізькій області, як  передбачено Стратегічним планом розвитку Міндоходів на найближчі п'ять років, спрямована на удосконалення сервісної складової та розвиток партнерських стосунків із платниками. На цьому наголосила начальник ГУ Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька під час зустрічі з представниками бізнесу.

 

У заході також взяли участь начальник Запорізької митниці Міндоходів Михайло Бізіля, заступник голови Запорізької облдержадміністрації Петро Гончарук, заступник начальника-начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів області Олександр Коваль, заступник начальника ГУ Пенсійного фонду України в Запорізькій області Сергій Кам'янченко, представники ЗМІ.

 

– Сьогодні Міністерство доходів і зборів і його територіальні підрозділи у повному обсязі виконують свої функції з реалізації державної податкової і митної політики, зокрема, щодо забезпечення фінансової стабільності регіону та надходження платежів до бюджетів. Саме від цього залежить повноцінне функціонування місцевих громад. Крім того, для нас важливо знати  потреби запорізького бізнесу та удосконалювати нашу роботу залежно від очікувань платників податків і зборів, – відзначила Людмила Балацька.

 

Було зазначено, що за 2013 рік до місцевих бюджетів запорізькі платники сплатили понад 3 мільярди гривень, що на 230 мільйонів гривень більше, ніж за 2012 рік. Левова доля надходжень припадає на податок на доходи фізичних осіб, якого за минулий рік надійшло 2 мільярди 97 мільйонів гривень, що на 100 мільйонів гривень або на 5 відсотків більше, ніж за 2012 рік. Від плати за землю до бюджету спрямовано понад 486 мільйонів гривень, це на 37 мільйонів гривень або на 8 відсотків більше, ніж у 2012 році.

 

Надходження до місцевих бюджетів від великих підприємств регіону за 2013 рік зросли майже на 9 мільйонів гривень, від середнього – на 210 мільйонів гривень, від малого бізнесу – більш ніж на 13 мільйонів гривень.

 

До державного бюджету у минулому році сплачено майже 494 мільйони гривень податку на прибуток і 896 мільйонів гривень податку на додану вартість.

 

Людмила Балацька подякувала представникам бізнесу за сумлінну сплату податків, за внесок у розвиток держави і регіону, зокрема.

 

– Завдяки вам в області реалізуються важливі соціальні програми, виплачуються пенсії, соціальні виплати та багато іншого. Серед наших пріоритетів – формування високої податкової культури в суспільстві. Саме це дозволить закласти фундамент для позитивних змін. Більше того, підтримка підприємницької ініціативи, спрощення процедури реєстрації платників сприяють розвитку підприємництва. За останній рік у нашому регіоні було додатково створено понад 1,5 тисячі суб'єктів підприємництва – юридичних осіб і 5,8 тисячі – фізичних осіб, – підкреслила Людмила Балацька.

 

Першочергова увага Міністерства приділяється впровадженню нових електронних послуг і сервісів, вдосконаленню тих, що вже працюють. Крім того, цього року в законодавстві та в системі обслуговування бізнесу є ряд позитивних змін.

 

У своєму зверненні до представників бізнесу заступник голови Запорізької облдержадміністрації Петро Гончарук передав вітальні слова від голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Пеклушенка і відзначив про важливість проведення таких зустрічей, передусім, для самих підприємців.

– Приємно, що Головне управління Міндоходів організувало таку зустріч, оскільки на початку року можна обговорити усі плани у взаємодії із бізнесом. Я хочу подякувати платникам за вашу роботу, адже більшість соціально-економічних  проектів, які реалізуються в регіоні, здійснюються завдяки вашим зусиллям. Сьогодні в області в малому бізнесі працюють десятки тисяч. Це дуже важлива галузь для економічного розвитку Запорізької області. Тому ми повинні робити все, щоб створювати умови і не заважати працювати бізнесу, – зазначив Петро Гончарук.

 

Про аспекти сплати єдиного соціального внеску та пенсійного забезпечення в регіоні доповів заступник начальника ГУ Пенсійного фонду України в Запорізькій області Сергій Кам'янченко. Він, зокрема, відзначив, що сьогодні в області забезпечено стабільну виплату пенсій та зростання її середнього розміру.

 

У ході заходу відбулася відверта розмова представників бізнесу з керівництвом органів виконавчої влади. Були розглянуті та надані пропозиції щодо удосконалення роботи органів Міндоходів, податкового і митного законодавства та з інших питань. Деякі з них, які вимагають вирішення на республіканському рівні, будуть направлені до Міністерства для подальшого розгляду.

 

Наприкінці зустрічі платники зазначили, що подібні заходи є конструктивними і корисними для обох сторін та висловили сподівання на подовження діалогу саме в такому форматі.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30