"Прострочені" через затримки в оформленні гуманітарні вантажі будуть звільнені від сплати
| просмотров: 6477

"Прострочені" через затримки в оформленні гуманітарні вантажі будуть звільнені від сплати за зберігання на складах Міндоходів

 

Гуманітарні вантажі і товари, що вимушено залишаються на складах органів доходів і зборів понад нормативно встановлені терміни через затримки в розгляді питань про їх визнання гуманітарною допомогою, будуть звільнені на цей період від сплати за зберігання.

 

Таке рішення було ухвалене сьогодні на засіданні Уряду за пропозицією Міністерства доходів і зборів, а також Міністерства фінансів та Мінсоцполітики.

 

"Представники благодійних організацій неодноразово зверталися до нас із цим питанням. В межах своєї компетенції Міністерство доходів і зборів зробило все можливе, щоб вирішити проблему. Рішення уряду дозволить звільнити від додаткових витрат отримувачів гуманітарних вантажів та пришвидшити надання благодійної допомоги тим, хто Ії потребує", - підкреслив Міністр Олександр Клименко.

 

Зокрема, прийняте Кабінетом Міністрів розпорядження передбачає, що до строку зберігання на складах органів доходів і зборів товарів та вантажів, визнаних гуманітарною допомогою, не буде включатися період з дня, коли функції спеціально уповноваженого державного органу з питань гуманітарної допомоги було передано від Комісії з питань гуманітарної допомоги при КМУ до Мінсоцполітики (2 грудня 2012 року), до 11-го дня після дати набрання чинності розпорядження.

 

Нагадаємо, у цей період виникли затримки в розгляді питань про визнання вантажів гуманітарною допомогою. Це, в свою чергу, стало причиною нарахування витрат за зберігання товарів на складах митниць, як це передбачено Митним кодексом України. Внаслідок цього отримувачі гуманітарної допомоги, які є неприбутковими організаціями і неспроможні оплатити такі витрати, втрачали можливість отримати товари гуманітарної допомоги, які накопичуються на складах митниці.

 

Прес-служба Міндоходів України

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31