Понад 360 тис. грн. радіочастотного збору сплатили запорізькі платники
| просмотров: 6782

Понад 360 тис. грн. радіочастотного збору сплатили запорізькі платники

 

 - Саме така сума надійшла до загального державного бюджету від 140 суб'єктів господарської діяльності запорізького регіону. А це на 93,4 тис. грн. або на 35 відсотків більше надходжень відповідного періоду минулого року, - зазначила заступник начальника ГУ Міндоходів у Запорізькій області Ірина Ярошевська.

 Радіочастотний ресурс-частина радіочастотного спектра (безперервний інтервал радіочастот не вищий за 3 ТГц), придатний для передавання та/або приймання електромагнітної енергії радіоелектронними засобами і яку можливо використовувати на території України та за її межами і міжнародного права, а також на виділених для України частотно-орбітальних позиціях.

 

Користувачі радіочастотного ресурсу України залежно від напрямів його використання поділяються на спеціальних та загальних.

 

Користування радіочастотним ресурсом України здійснюється на підставі:

- ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України та дозволів га експлуатацію суб'єктами господарювання, які користуються радіочастотним ресурсом України для надання телекомунікаційних послуг;

- ліцензій на мовлення, виданих Національною радою України з питань телебачення, радіомовлення та дозволів на експлуатацію – суб'єктами господарювання, які користуються радіочастотним ресурсом України для розповсюдження телерадіопрограм телеорганізаціями;

- дозволів на експлуатацію – спеціальними користувачами, технологічними користувачами та радіопрограмами;

Користування радіочастотами здійснюється на платній основі у вигляді сплати щомісячних зборів. Основні норми щодо адміністрування збору за користування радіочастотним ресурсом України визначено розділом ХV Податкового кодексу.

 

 З метою встановлення повного обліку та залучення до оподаткування потенційних платників збору за користування радіочастотним ресурсом ДП "Український державний центр радіочастот" робить звірки стосовно переліку користувачів радіочастотного ресурсу, які мають ліцензії на користування радіочастотним ресурсом та дозволи на експлуатацію радіоелектронних засобів.

 

За результатами проведених звірок встановлено, що 2 платники податкові розрахунки збору не надавали та збір не сплачували. До підприємств застосовані штрафні санкції за неподання податкової звітності.

 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30