У кримінальних провадженнях добровільно відшкодовано збитків понад 19 млн. грн.
| просмотров: 6933

У кримінальних провадженнях добровільно відшкодовано збитків понад 19 млн. грн.

 

На цьому наголосив заступник начальника – начальник управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Запорізькій області Олександр Коваль.

 

– Одним із пріоритетних напрямків діяльності слідчих підрозділів фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Запорізькій області є підвищення рівня добровільного відшкодування збитків у кримінальних провадженнях. Досить дієвою є застосування стимулюючої норми про звільнення особи від кримінальної відповідальності при повній сплаті податків та відшкодуванні збитків, завданих державі їх несвоєчасною сплатою.

 

Так, приміром, керівник одного з підприємств обласного центру підозрювався в ухиленні від сплати податків, тобто у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.212 КК України. У ході слідства директор підприємства визнав свою провину, повністю відшкодував збитки, завдані державі, в сумі 552 тис. гривень. Ухвалою Хортицького суду м. Запоріжжя його звільнено від кримінальної відповідальності.

 

                За словами Олександра Коваля, робота слідчо-оперативних підрозділів ГУ Міндоходів у Запорізькій області побудована таким чином, що перш ніж втручатись у господарську діяльність суб’єкта підприємницької діяльності попередньо аналізується діяльність цього суб’єкта підприємницької діяльності, використовуючи бази даних Міністерства доходів і зборів України. Аналіз баз даних дає можливість визначитись із перспективними напрямками роботи, що дозволяє зайвий раз не втручатись у діяльність підприємства.

 

Варто зазначити, що у кримінальних провадженнях, які розслідуються слідчими ГУ Міндоходів області, під вартою не утримується жодна особа. За підозрою у вчиненні злочину затримано лише 1 особу, яку в подальшому звільнено слідчим-суддею у зв’язку із внесенням застави.

 

 ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30