Мертві душі "звернулися" за податковим кредитом.
| просмотров: 7708

Мертві  душі "звернулися" за податковим  кредитом.

Їх  встановили  ревізори ГУ Міндоходів у Запорізькій області в ході перевірки

 

Передісторія, з якою зіткнулися  перевіряючі, була інтерпретована з гоголівського  сюжету про мертвих душ,  де головний  герой  скуповував ці душі аби видати за живих  і таким чином збагатитися.

 

…До  однієї з податкових інспекцій м. Запоріжжя  у серпні поточного року  було подано  податкову декларацію з податку на додану вартість від  підприємства,   яке впродовж  останніх років не займалося  господарською діяльністю, не проводило  операції, а звітність здавало з нулями. Міндоходівців зацікавив той факт, що  посадові особи підприємства декларацію з ПДВ за липень 2014 року спочатку  здали з нульовими  показниками, а вже 19 серпня подали уточнену декларацію за липень,  де  вказали обсяги постачання  на суму понад 106,5 млн. грн. та податковий кредит з ПДВ у розмірі майже 21 млн. грн. Цю суму з бюджету держава мала відшкодувати підприємству.

 

"Копнули", як кажуть глибше, зробили запити, зустрічні перевірки, які й пролили світло на так звану "діяльність".  Було встановлено, що  підприємство "З", яке засновано ще у 2001 році і мало займатися  будівництвом, впродовж 8-10 років   не займалося бізнесом. А у липні поточного року, зі слів одного із засновників товариства, підприємство продали за 100 гривень невідомим особам, які  представилися  довіреними особами  покупця. 

 

 Із самим же новим власником попередники ніколи не зустрічалися і не розмовляли. Втім, в цьому немає нічого дивного, адже згідно з довідкою 39-річний  власник ТОВ "З"…  помер ще  у січні  цього року.  Через 7 місяців  після його смерті  на його  ім'я перереєстровується фірма і  прокручується  операція, в ланцюгу якої фіктивні фірми, так звана "податкова яма", яку й встановили співробітники ГУ Міндоходів у Запорізькій області

 

      - Мета такого кримінального ланцюга цілком відома: придбати фірму, зареєструвати на підставних або вже померлих осіб, провести кілька операцій, отримати  гроші з бюджету і "залягти на дно". Втім, ця податкова афера  зазнала краху  ще в  самому зародку, і погріти  руки на 21 мільйоні гривень з державної казни шахраям не вдалося, - коментує цей факт в. о. начальника  Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Олексій Кавилін.

 

Головне управління Міндоходів  у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30