На сервіс „Пульс” звернулося 3 енергодарських платника
| просмотров: 6425

На сервіс „Пульс” звернулося 3 енергодарських платника

 

Саме стільки до антикорупційного проекту «Пульс» Міністерства доходів і зборів України надійшло звернень від платників податків м. Енергодар. Усі звернення закриті у зв'язку з вирішенням питань, які в них піднімалися.

 

Якщо аналізувати тематику звернень на антикорупційний проект "Пульс", то усі вони стосуються питань щодо подання звітності в електронному вигляді.

 

 "Пульс" – це "гаряча телефонна лінія", що працює за принципом зворотного зв'язку. Оператори не тільки приймуть звернення, але і повідомлять про результати перевірки та вжиті заходи.

 

"Пульс" надає представникам бізнесу, зокрема, суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності можливість повідомити про неправомірні дії або бездіяльність співробітників органів Міндоходів та оперативно розв'язати суперечливі питання, що виникають не тільки у сфері адміністрування податків, а й під час здійснення митного контролю й митного оформлення.

 

Номер цілодобової телефонної лінії оновленого сервісу "Пульс": (044) 284-00-07.

 

 

Сума збору за спеціальне використання води

 Енергодарській ОДПІ склала майже 48 млн. гривень

 

Саме стільки коштів за 6 місяців поточного року перерахували водокористувачі Енергодарської ОДПІ. В тому числі до державного бюджету надійшло 23,95 млн. грн. і стільки ж до місцевих бюджетів.

 

Всього в Енергодарській ОДПІ  зареєстровано 160 платників по збору за спеціальне використання води.

 

 

Майже 285 тис. гривень сплатили до Енергодарської ОДПІ користувачі надрами

 

З початку року до Енергодарської ОДПІ платники збору за користування надрами перерахували 284,8 тис. грн., в тому числі до державного бюджету – 142,4тис. грн., і стільки ж до місцевих бюджетів.

 

В Енергодарській ОДПІ зареєстровано 35 платників плати за користування надрами.

 

 

В Енергодарі сплатили 70,7  млн. гривень екологічного податку

 

В Енергодарі зареєстровано 84 платника екологічного податку, які за 6 місяців 2014 року сплатили 70,7 млн. гривень. В тому числі: до загального фонду державного бюджету надійшло 9,3 млн. грн., до спеціального фонду державного бюджету – 36,7 млн. грн., до спеціального фонду місцевих бюджетів – майже 24,7 млн. грн., - зазначив  начальник Енергодарської ОДПІ – Євген Обухов.

 

 

Електронні ключі найбільш популярні серед фізичних осіб. 

 

За червень майже 120 платників отримали близько 322 посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису. Переважна більшість власників нових ключів для електронної взаємодії з органами державної влади – фізичні особи.

 

Усього за перше півріччя видано щонайменше 4491 тисяч електронних ключів 1723 платникам.

 

Нагадаємо, на сьогодні, окрім розширення функціональних можливостей ключів ЕЦП, їх термін дії подовжено до двох років. Платники можуть користуватися ними, надаючи звітність до органів Міндоходів, Пенсійного фонду та органів статистики,- розповіла перший заступник начальника Людмила Топчій.

 

 

Платниками Енергодарської ОДПІ

до бюджетів усіх рівнів сплачено більш ніж 417 мільйонів гривень

 

Енергодарською об’єднаною державною податковою інспекцією підведено підсумки роботи за перше півріччя 2014 року щодо податкових надходжень платежів до бюджету.


Так, за 6 місяців поточного року до зведеного бюджету надійшло 417,7 мільйонів гривень податків, зборів (обов’язкових платежів), у тому числі до державного бюджету – 176,6 млн.грн., до місцевого бюджету –  241,1 млн. гривень. Значну питому вагу складають надходження від податку на прибуток (85,7млн.грн. до державного і 1,1 млн.грн до місцевого бюджету) та екологічний податок (до державного бюджету майже 46 млн.грн. та місцевого 24,8 млн.грн)

 

Значна частина надходжень припадає на великий бізнес. Внесок великих платників до бюджетів усіх рівнів становить 95 відсотків від загальної суми надходжень податків і зборів, сплачених платниками.


- «Створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу – насамперед запорука стабільного економічного розвитку країни. Тому наше завдання забезпечити бізнес-спільноті максимально комфортні умови», -  зазначив під час зустрічі з представниками бізнесу  начальник Євген Обухов.

 

Енергодарська ОДПІ ГУ Міндоходів у Запорізькій області висловлює щиру подяку платникам податків, які своєю наполегливою працею забезпечують надходження до бюджету.

 

 

Зверненню громадян  особлива увага

 

Адже саме через звернення громадян забезпечується зворотній зв’язок міндоходівців з громадськістю.

 

За перше півріччя 2014 року до Енергодарської ОДПІ надійшло 9 письмових звернень громадян, з яких одне звернення колективне. Найбільше (а саме 7 заяв) громадяни порушували питання щодо ухилення від оподаткування та необхідності проведення перевірки у суб’єктів підприємницької діяльності. Усі звернення розглянуті своєчасно, з окремими заявниками керівництвом проведені зустрічі,- розповів заступник начальника Сергій Семенов.

 

 

 

Майже 62 % надходжень до Енергодарського місцевого бюджету,

 складає податок на доходи фізичних осіб

 

            Податок на доходи фізичних осіб є одним із найдавніших податків і використовується у податкових системах майже всіх країн світу. На сьогоднішній день даний платіж займає вагоме місце у формуванні доходної частини місцевого бюджету.

            Як зазначив Сергій Семенов, заступник начальника Енергодарської ОДПІ, на зустрічі з місцевими СМИ, з початку поточного року до місцевого бюджету міста Енергодар надійшло майже  223,1 млн. грн податку на доходи фізичних осіб це на 9,5 відсотків більш ніж у відповідному періоді минулого року.

            Так, стабільне зростання надходжень є результатом якісного впровадження спрощеної системи оподаткування та ряду заходів й ініціатив щодо підтримки малого і середнього підприємництва, посилення обслуговуючої складової для даної категорії платників. А від глобальної легалізації заробітних плат в місті, значної роботи по погашенню зарплатних боргів та масштабної навчальної і просвітницької діяльності серед громадян – декларантів маємо ефект зростання надходження податку на доходи фізичних осіб на 6,5 відсотків.

 

 

Підприємства  Енергодарської ОДПІ спрямували до бюджету

понад 86,7 млн грн податку на прибуток

 

            Одним із бюджетоформуючих платежів загального фонду державного бюджету є податок на прибуток підприємств. За 6 місяців поточного року суб’єкти господарювання міста  та районів сплатили понад 86,7 млн грн податку на прибуток (85,7 млн.грн до державного бюджету та 1 млн.грн до місцевого). Про це під час зустрічі с місцевими СМИ повідомив начальник Євген Обухов.

            Він зазначив, що місцеві підприємства сплатили понад 85,1 млн грн цього платежу, а суб’єкти господарювання районів поповнили державну скарбницю, сплативши понад  1,6 млн грн податку на прибуток.

 

 

Платники Енергодарської ОДПІ сумлінно сплачують податки – до місцевого бюджету надійшло близько 241 138,1 тис. грн.

 

 Протягом першого півріччя 2014 року місцевий бюджет району отримав 241 138,1 тис. грн. податків та зборів. Це на 19 176 тис. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року.

Зокрема, у червні скарбниця поповнилась на 31 331,2 тис.грн., що на 8,7% або на 2 645 тис. грн. більше ніж у  червні 2013 року.

Як і в попередні періоди, головним джерелом наповнення місцевого бюджету залишається податок на доходи фізичних осіб. За січень-червень 2014 року цього податку фактично надійшло 151 559,1 тис. грн., або 62% від загальних надходжень.

- Не дивлячись на складну ситуацію в Україні, податки надходять до бюджету. А це – стабільна робота лікарень, шкіл, соціальне благополуччя громадян, про це під час зустрічі - зазначив начальник Євген Обухов.

 

 

 

Найпопулярніша адміністративна послуга Центру обслуговування платників – отримання реєстраційного номера.

 

За перше півріччя 2014 року працівниками Енергодарської ОДПІ, які задіяні в роботі Центру обслуговування платників надано  2769  адміністративних  послуг.


Серед загальної кількості адміністративних послуг, отриманих відвідувачами Центру, найбільшою популярністю користувались послуги з видачі реєстраційного номера облікової картки платника та внесення до паспорта громадянина України відмітки про реєстраційний номер. З початку року було надано 1604 таких послуг. На другому місці – послуги з  видачі довідки про відсутність заборгованості зі сплати податків, зборів платниками, які припиняють підприємницьку діяльність та зняття з обліку платників ЄСВ, яких надано 233 та 215 відповідно - розповів заступник начальника Сергій Семенов.


Працівниками Центру щоденно обслуговуються близько 150 відвідувачів.


 

Контакт – центр Міністерства доходів і зборів


Енергодарська ОДПІ запрошує платників податків звернутися до Контакт – центру. Це автоматизована база, яка містить найбільш типові питання, які виникають у платників податків,  громадян, та відповіді на них.  База знань налічує понад 14 тис. запитань – відповідей, що постійно оновлюються та підтримуються в актуальному стані.

Нагадаємо, що скористатися Базою знань можна на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів (http://zir.minrd.gov.ua) або звернутися до Контакт – центру за телефоном  0 – 800 – 501007.   


 

Звіт про розгляд звернень громадян, які надійшли до

Енергодарської ОДПІ за 1 півріччя 2014 року

 

Щоб жодне звернення не залишилось поза увагою, з метою оперативного реагування на інформацію заявників, Енергодарська ОДПІ ГУ Міндоходів у Запорізькій області проводить аналіз звернень, що надходять від громадян нашого регіону.


Впродовж січня - червня 2014 року до Енергодарської ОДПІ від громадян надійшло 9 письмових звернень, що на 9 звернень більше, ніж за відповідний період 2013 року, з яких 9 – заяв, скарги та пропозиції не надходили.

 

Основним питанням, яке порушують громадяни у зверненнях є інформування про ухилення від сплати податків та єдиного соціального внеску суб’єктами підприємницької діяльності.


За результатами розгляду задоволено – 8 звернень, надано роз’яснення на 1 звернення.


Для оперативного розв’язання проблемних питань, що виникають у платників податків та громадян, в органах Міндоходів на всіх рівнях працюють приймальні громадян. Особистий прийом громадян посадовими особами Енергодарської ОДПІ здійснюється через громадську приймальню згідно затвердженого графіку прийому громадян.

Графіки прийому постійно доводяться до відома громадян через суб-сайт, та розміщені на інформаційних стендах у приміщенні Енергодарської ОДПІ.


З початку 2014 року працівниками Енергодарської ОДПІ здійснено 25 прийомів (в т.ч. 3 виїзні прийоми) за зверненнями громадян, що на 2 звернення більше, ніж за відповідний період 2013 року, з них: 15 заяв (60%), 10 пропозицій (40%).

 

Основні питання, що порушують громадяни на особистому прийомі: труднощі подання звітності в електронному вигляді,  особливості застосування спрощеної системи оподаткування фізичної особи-підприємця та щодо реалізації права на податкову знижку з ПДФО.


Зваженість, пильність, неупередженість - важливі складові роботи із кожним зверненням громадян.


Саме таким чином забезпечується постійний зв’язок між органами Міндоходів та громадянами – зазначив заступник начальника Сергій Семенов.

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30