Азовський “ужинок”: 2 млн. грн. спрямовано до бюджету
| просмотров: 6384

Азовський ужинок: 2 млн. грн. спрямовано до бюджету

 

Саме на таку суму у результаті заходів, проведених оперативниками ГУ Міндоходів області, на території курортної зони із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму понад 2 млн. грн. У тому числі алкогольних напоїв на суму 293 тис. грн., спирту на  50 тис. грн., тютюнових виробів - на суму 1 млн. 277 тис. гривень. Про це проінформував на прес-конференції заступник начальника управління-начальник штабу оперативного управління ГУ Міндоходів у Запорізькій області Олег Трохін.

 

Головна мета цих заходів – забезпечити контроль за повнотою сплати належних платежів до бюджету суб'єктами господарської діяльності, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування, надання послуг, а також недопущення реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв, небезпечних для життя і здоров'я людей.

 

Найбільш поширеними порушеннями є ведення господарської діяльності без державної реєстрації, а також реалізація алкогольних напоїв і тютюнових виробів без відповідних ліцензій.

 

Як приклад, у  рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів) оперативні співробітники в м. Бердянську виявили "підпільний" цех з виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв. У результаті обшуку вилучено товарно-матеріальні цінності на суму 171 тис. гривень, в т.ч.: більше тонни спирту, 1 тонни фальсифікованих алкогольних напоїв, устаткування для виготовлення і розливу алкогольних напоїв. Матеріали досудового розслідування відносно організатора "підпільного" цеху із обвинувальним актом направлені до суду.

 

Також у Бердянську в магазині продовольчих товарів виявлено факт реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів без наявності дозвільних документів. У результаті вилучено товари підакцизної групи на 22 тис. гривень.

 

Аналогічні порушення виявлені в магазині, розташованому в селищі Кирилівка. Там вилучено алкогольні напої і тютюнові вироби на 14,7 тис. гривень. Підприємець, що здійснював реалізацію вказаних товарів, притягнутий до адміністративної відповідальності за ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами".

 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області 

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30