Україна налаштована реалізувати увесь потенціал поглибленої співпраці з ЄС, - Міністр О.Клименко
| просмотров: 6320

Україна налаштована реалізувати увесь потенціал поглибленої співпраці з ЄС, - Міністр О.Клименко

Реалізація митних та податкових реформ, передбачених Угодою про Асоціацію з Європейським Союзом, сьогодні є серед основних пріоритетів у діяльності Міністерства доходів і зборів України. Про це Міністр Олександр Клименко повідомив  під час зустрічі з Головою Всесвітньої федерації палат Міжнародної торгової палати, Президентом ТПП Словаччини Петером Мігоком.


„Ми налаштовані реалізувати увесь потенціал поглибленої співпраці з ЄС. Міністерство працює над удосконаленням та спрощенням податкового та митного законодавства, адаптацією його до принципів і директив ЄС та норм ВТО”, – підкреслив  Олександр Клименко.


Серед пріоритетів порядку денного у митному співробітництві з ЄС Міністр назвав створення безперешкодних умов для ведення міжнародної торгівлі, зокрема запровадження інституту Уповноваженого економічного оператора. Значну увагу Міністерство також  приділяє побудові ефективної системи аналізу ризиків для боротьби з правопорушеннями, розвитку митної інфраструктури, відкриттю нових пунктів пропуску на кордоні з ЄС.


Петер Мігок зі свого боку підтримав євроінтеграційні наміри України та  відзначив ефективну діяльність Міністерства доходів і зборів України у сфері адміністрування податкових платежів і митних зборів. Разом з тим голова  Всесвітньої федерації палат закликав до посилення заходів щодо протидії тіньової економіки, оскільки саме вона безпосередньо  впливає на конкурентоспроможність держави.


„Податки повинні платити усі, оскільки ті, хто не платить   - руйнують бізнес чесних підприємців. Ми готові допомогти Україні у створенні ефективної системи, яка б сприяла залученню коштів до державної казни. У свою чергу, така прозора система якнайкраще б стимулювала іноземних інвесторів вкладати в Україну та, що найголовніше, діяльність вітчизняних підприємств”, – зазначив Петер Мігок.


Особлива увага під час зустрічі була приділена питанню сертифікації походження товарів. За словами Олександра Клименка, всі зміни, які прийматимуться у цій системі, повинні бути орієнтовані, перш за все, на інтереси платників податків. Міндоходів готове до співпраці з учасниками ринку та Торгово-промисловою палатою України у питанні спрощення процедури видачі таких сертифікатів. 

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30