Промисловці Запоріжжя перерахували майже 420 млн. гривень митних платежів
| просмотров: 6914

Промисловці Запоріжжя перерахували майже 420 млн. гривень митних платежів

 

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника митного поста "Запоріжсталь" Григорій Малига.

 

- За перший квартал 2014 року митним постом "Запоріжсталь" перераховано до держбюджету понад 175 млн. грн., за ІІ квартал – 244 млн. грн. З початку 2014 року на митному посту здійснено митне оформлення товарів за понад 12 тисяч митних декларацій, при цьому 99% із них оформлено в електронному вигляді. За аналогічний період минулого року показник оформлення електронних митних декларацій дорівнював 92%. Середній час оформлення складає 45 хвилин, - зазначив т.в.о. начальника митного поста.

 

На митному посту "Запоріжсталь" здійснюють митне оформлення такі підприємства міста Запоріжжя, як: ВАТ "Запоріжсталь", ПАТ "Електрометалургійний завод "Дніпроспецсталь" ім. А.М. Кузьмина", ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат", ПАТ "ЗАПОРІЖКОКС", ПАТ "Запоріжвогнетрив", ПАТ "ЗАПОРІЗЬКИЙ ЗАВОД ФЕРОСПЛАВІВ".

 

Специфікою діяльності митного поста є митне оформлення сировини для підприємств металургійної галузі – вугілля, кокс, алюміній, нікель, феросплави, залізна руда, вогнетривкі вироби.

 

Експортується суб’єктами ЗЕД власна продукція: прокат плоский гарячої та холодної прокатки, гнутий профіль, прутки з легованої сталі, сталь сортова, вогнетривка цегла, силікати, бензол тощо. Основними країнами, куди здійснюється експорт, є Росія, Туреччина, Польща, Болгарія, Білорусь, Ірак, Ізраїль, Греція.

 

В переробних та виробничих галузях, до яких належить і Запорізький регіон, з метою раціонального використання потужностей підприємств та збільшення робочих місць є актуальним використання митного режиму переробки на митній території України. Григорій Малига розповів про його особливості. 

 

Відповідно до статті 147 Кодексу переробка на митній території – це митний режим, відповідно до якого іноземні товари піддаються у встановленому законодавством порядку переробці без застосування до них заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, за умови подальшого реекспорту продуктів переробки.

 

Поміщення товарів у митний режим переробки на митній території здійснюється з умовним повним звільненням від оподаткування митними платежами. Заходи гарантування додержання митного режиму переробки на митній території застосовуються до товарів, визначених Кабінетом Міністрів України.

 

Дозвіл на переробку товарів на митній території України видається органом доходів і зборів, у зоні діяльності якого буде розпочато або здійснено повний цикл операцій з переробки товарів на митній території України, підприємству безоплатно протягом п’яти робочих днів від дати реєстрації відповідної заяви.

 

Якщо зовнішньоекономічний договір, на підставі якого здійснюватиметься переробка, передбачає ввезення товарів з метою переробки окремими партіями протягом певного періоду часу на однакових умовах, дозвіл видається на обсяг товарів і строк, визначені зовнішньоекономічним договором, але не більше ніж на один рік.

 

Також Григорій Малига зазначив, що використання митного режиму переробки, звільняючи підприємство від митних платежів, сприяє нарощенню потужностей виробництва, а також збільшенню кількості робочих місць.

 

 ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30