З Голландії ввезено вантажівку за ціною, майже вдвічі нижчою за реальну
| просмотров: 6295

З Голландії ввезено вантажівку за ціною, майже вдвічі нижчою за реальну

 

Цей факт днями встановили фахівці Запорізької митниці Міндоходів. Нещодавно на митну територію України через Львівську митницю Міндоходів житель Запоріжжя – громадянин України В. ввіз вантажний автомобіль DAF XF95. У поданих до митного оформлення документах – рахунку та міжнародній товарно-транспортній накладній (CMR) вказано, що ціна тягача складає 5500 євро, тобто майже 60 тисяч гривень. У якості продавця було вказано голландське підприємство "P". Вантажівку було оформлено у режимі імпорту.

 

Аби перевірити законність ввезення автомобіля в Україну, Головне оперативне управління Міністерства доходів і зборів України направило відповідний запит до митних органів Королівства Нідерланди про надання адміністративної допомоги для встановлення реальних обставин.

 

Отримавши відповідь від закордонних колег, фахівці запорізької митниці опрацювали документи та наявну інформацію. Як з'ясувалося, продавець вантажівки – інша компанія "Н", а громадянин В. купив її за ціною, що у рази відрізнялася від задекларованої – 14 тисяч євро або понад 150 тисяч гривень. Це підтверджується рахунком та експортною митною декларацією Королівства Нідерланди.

 

Отже, подані до митних органів під час здійснення митного оформлення документи виявилися фальшивими, зокрема, рахунок та міжнародна товарно-транспортна накладна, а вартість транспортного засобу занижена, що дозволяло знизити суму сплати мита до бюджету.

 

За даним фактом Запорізькою митницею Міндоходів у відношенні громадянина В. заведено справу про порушення митних правил за ознаками, передбаченими ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, що тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків від вартості товарів із їх конфіскацією.

 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31