Вирощування зелені за допомогою "неоформленців" обійшлося запорізьким підприємцям у 36 тис
| просмотров: 6182

Вирощування зелені за допомогою "неоформленців" обійшлося запорізьким підприємцям у 36 тисяч гривень

 

Саме таку суму донарахувань повинні сплатити чотири підприємці, які використовували найманих працівників без оформлення трудових стосунків.

 

– Початок літа – не тільки старт курортного сезону, для багатьох суб'єктів підприємництва це добра нагода заробити на товарах, які користуються найбільшим попитом. Фрукти та овочі щодня потрапляють на стіл тисячам споживачів, а отже їхня реалізація може принести чималий куш. Певно саме так розмірковували чотири запорізьких підприємця, коли вирішили започаткувати справу з культивування, продажу зеленої продукції та організували цей бізнес, – зазначила начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів у Запорізькій області Наталія Абрамченко.

 

"На роботу з вирощування петрушки, кропу, салату потрібні люди" – приблизно таким був зміст оголошень, за допомогою яких вони набирали штат працівників. При цьому роботодавці навіть не здогадувалися, що такі оголошення, окрім потенційних трудівників, читають ще й контролюючі органи...

 

Фахівці ГУ Міндоходів у Запорізькій області провели моніторинг оголошень з працевлаштування та аналіз господарської діяльності цих приватних підприємців, які, між іншим. перебували на спрощеній системі оподаткування. Виїзд оперативних співробітників та працівників підрозділу контрольно-перевірочної роботи доходів і зборів з фізичних осіб Міндоходів на місце їхньої діяльності вразив масштабами агробізнесу. На земельних ділянках здійснювали прополювання, збір, пакування кропу, петрушки, салату тощо одразу 57 найманих осіб. У подальшому зелену продукцію підприємці відправляли на реалізацію.

 

Перевіряючі встановили, що приватні підприємці жодних угод зі своїми працівниками не укладали, а заробітну плату виплачували у "конвертний" спосіб – без утримання податків. Згідно з письмовими поясненнями, які надали "неоформленці", лише за червень 2014 року вони нелегально отримали по одній тисячі гривень.

 

Відтак за результатами перевірки ці підприємці мають сплатити донараховані штрафні санкції, податок на доходи фізичних осіб та єдиний податок на загальну суму майже 36 тисяч гривень.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30