Запорізьке підприємство на капітальних ремонтах прагнуло відмити майже третину мільйона бюджетних ко
| просмотров: 7361

Запорізьке підприємство на капітальних ремонтах прагнуло відмити майже третину мільйона бюджетних коштів


Використовуючи злочинну схему розкрадання бюджетних коштів, посадові особи підприємства перерахували на адресу фіктивного підприємства бюджетних коштів на суму понад 300 тис. грн. за договорами, які фактично не виконувались.

 

- Фахівці управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ Міндоходів у Запорізькій області, аналізуючи правомірність використання бюджетних коштів, виявили підприємство, яке укладало з навчальними та медичними закладами договори на проведення капітальних ремонтів, - розповідає начальник управління Лілія Кривонос. - У подальшому, отримуючи значні суми бюджетних коштів, підприємство укладало договори субпідряду з суб’єктом підприємницької діяльності, яке мало ознаки фіктивності та перераховувало на його рахунки майже 30 відсотків отриманих коштів, з метою надання їм легального статусу.

 

Посадова особа фіктивного підприємства, безумовно, і не мала наміру здійснювати діяльність, пов'язану з виробництвом товарів, виконанням робіт або наданням послуг, зафіксовану в статутних документах, про що зазначено у вироку суду та визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ст. 205 КК України.

 

З метою недопущення незаконного використання бюджетних коштів посадовими особами підприємства, матеріали управління передано до ГУМВС в Запорізькій області, де наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30