Понад 1,1 млн. грн. до бюджетів – результативність роботи оперативників області
| просмотров: 6787

Понад 1,1 млн. грн. до бюджетів – результативність роботи оперативників області

 

Саме таку суму спрямували оперативні підрозділи ГУ Міндоходів у Запорізькій області за останній тиждень.

 

При проведенні заходів, спрямованих на протидію махінаціям з податком на додану вартість, попереджено заявку на незаконне відшкодування ПДВ з бюджету на суму 24 млн. гривень.

 

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості по 5 кримінальних правопорушеннях, з яких 3 – за ухилення від сплати податків. Сума збитків за вказаними кримінальними правопорушеннями становить 5 млн. гривень.

 

 

"Новий" вид двигунів дозволив привласнити майже 4 млн. грн. державних коштів

 

На одному із підприємств обласного центру оперативні співробітники ГУ Міндоходів у Запорізькій області виявили неабияких умільців. Вони винайшли спосіб заправляти автомобілі не пальним, а… повітрям.

 

І така винахідливість була досить ефективною: підприємство "зекономило" 3,7 млн. грн. Щоправда, Кримінальний кодекс України таку "винахідливість" трактує як ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України), а слідчі управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Запорізькій області розпочали кримінальне провадження відносно службових осіб підприємств м. Запоріжжя.

 

Насправді ж при здійсненні оптової торгівлі паливно-мастильними матеріалами, службові особи підприємства відображали у податковій звітності безтоварні операції і не сплатили державі податків майже 4 млн. грн.

 

 

На Запоріжжі підприємство незаконно заволоділо понад 1,3 млн. грн. з бюджету

 

При проведенні заходів, спрямованих на боротьбу із розкраданням бюджетних коштів та їх легалізацією, оперативники ГУ Міндоходів у Запорізькій області встановили, що на одному з підприємств, яке займалося переробкою сільгосппродукції, державні кошти мали властивість… зникати.

 

Після з'ясування всіх обставин оперативники встановили, що шлях державних коштів у сумі 1,3 млн. грн. проліг до каси підприємства. Службові особи незаконно заволоділи цією сумою, в подальшому легалізували її, використавши у господарській діяльності підприємства.

За фактом розкрадання державних коштів розпочато кримінальне провадження за ст. 209 Кримінального кодексу України.

 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31