Більше 1000 платників податків району стали власниками цифрового підпису
| просмотров: 7569

Більше 1000 платників податків району стали власниками цифрового підпису

 

            За січень- лютий  2014 року за безкоштовним електронними ключами до представництва акредитованого Центру сертифікації ключів, що діє при Енергодарській ОДПІ, звернулося 1092 платника податків. Вони отримали 2777 посилених сертифіката відкритих ключів.


            Електронні цифрові підписи від Міндоходів дають змогу звітувати в режимі он-лайн не лише до органів міністерства, а й до органів державної статистики України та Пенсійного фонду України. Також за допомогою цифрового підпису платники податків можуть укладати з іншими суб’єктами господарювання договори в електронній формі.


            Нагадуємо, що отримати посилені сертифікати відкритих ключів підприємства, установи, організації та фізичні особи можуть безкоштовно в пункті реєстрації акредитованого Центру сертифікації ключів Міндоходів, що діє при Енергодарській ОДПІ. Адреса: 71503, Запорізька область, м. Енергодар, пр.-т. Будівельників буд 17,  3-й поверх, центр обслуговування платників каб.№1. Тел.: (06139) 3-25-78.

 

Надходження ЄСВ по Енергодарській ОДПІ склали 107,5 млн. грн.

За підсумками січня-лютого 2014 року Енергодарською ОДПІ прийнято та оброблено 1772  звітів по єдиному соціальному внеску, а надходження склали 107,5 мільйонів гривень - про це повідомила заступник начальника Оксана Рижиченкова.


Крім того, аналізуючи результати подання звітності з єдиного соціального внеску за січень лютий 2014 року, слід зазначити, що у січні 2014 року – із 679 поданих звітів – 94,6 % в електронному  вигляді, а в лютому 2014 року із 1093 поданих звітів – 95,9 % в електронному вигляді.


Очевидно, що платники податків відчули переваги електронного звітування, адже безкоштовні електронні ключі дають змогу робити це без зайвих витрат часу та ресурсів.


Енергодарська ОДПІ пропонує подання звітності засобами електронного зв’язку та нагадує, що вчасно і в повному обсязі сплачений єдиний соціальний внесок – це основа фінансування та виплати пенсій і грошової допомоги громадянам.


 

Енергодарська  ОДПІ - проти зарплат «у конвертах» 

 

За січень-лютий 2014 року працівники Енергодарської ОДПІ в результаті контрольно-перевірочної роботи виявили  15 нелегальних найманих працівників, яким виплачено 46,5 тисяч гривень заробітної плати в «конверті». Про це під час зустрічі з роботодавцями району повідомив - заступник начальника  Енергодарської ОДПІ  Сергій Семенов.

 
Посадовець зазначив, що легалізація заробітної плати та боротьба виплатами зарплат «у конвертах» залишається пріоритетним напрямком в роботі інспекції.

 
«Заходи із викриття  тіньової зайнятості та легалізації найманих працівників у нас проводяться постійно. Головним  аргументом для  представників бізнесу та місцевих керівників, яких наші фахівці постійно запрошують на особисті зустрічі в інспекцію, є не тільки дотримання податкового законодавства, але й оплата праці не нижче  мінімального розміру. Адже це – гарантований  державою і важливий для кожного працюючого  соціальний захист: безпечні умови праці, право на щорічний  відпочинок, захист від незаконного звільнення», - наголосив  Сергій Семенов.

 
            Відтак, з початку року фахівцями Енергодарської ОДПІ  заслухано 16 місцевих роботодавців. В результаті 15 місцевих   суб’єктів  господарювання підвищили заробітну плату своїм робітникам  до рівня мінімальної, а бюджетна скарбниця поповнилась на 14,9 тисяч гривень від сплаченого податку на доходи фізичних осіб.


Енергодарська  ОДПІ нагадує  роботодавцям, що виплата зарплати «в конвертах» та у розмірах нижче мінімальних гарантій, встановлених державою, позбавляє наших громадян належного захисту на випадок непрацездатності та прирікає на отримання мізерної пенсії. Від цих зловживань зазнає значних втрат Пенсійний фонд, інші страхові фонди, а до місцевих бюджетів не надходять необхідні кошти, що безпосередньо пов'язано з рівнем життя і свідомо позбавляє громадян вирішити безліч соціальних проблем. Ці проблеми потребують усвідомлення кожним роботодавцем, кожним підприємцем та кожним найманим працівником. Трудові відносини між найманим працівником і роботодавцем мають бути зафіксовані у трудовій угоді, якою визначаються умови оплати праці та розмір заробітної плати.


Енергодарська ОДПІ висловлює щиру подяку всім роботодавцям за розуміння соціально - важливого питання.


Подолати таке негативне явище як заробітна плата «в конвертах», можливо лише спільними зусиллями. Прохання до всіх небайдужих жителів району повідомляти про випадки неофіційного працевлаштування, заниження роботодавцями заробітної плати, виплати зарплати «в конвертах» за телефоном Енергодарської ОДПІ (06139) 32572.

 

Інформаційно-комунікацйний сектор

Енергодарської ОДПІ

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31