На Запоріжжі кількість електронних митних декларацій зросла до 98%
| просмотров: 7580

На Запоріжжі кількість електронних митних декларацій зросла до 98%

 

На Запорізькій митниці Міндоходів продовжує зростати питома вага митних декларацій, оформлених в електронному вигляді. У січні 2014 року фахівцями митниці оформлено майже 4 тисячі митних декларацій, з яких 98% – в електронному вигляді. Кількість електронних митних декларацій зросла на 17 відсотків. За аналогічний період 2013 року митні декларації в електронному вигляді становили 81 відсоток від загального обсягу.

 

За словами начальника Запорізької митниці Міндоходів Михайла Бізілі, досягнутий результат засвідчує: електронна митна декларація – сервіс, який суб’єктам під час здійснення ними зовнішньоекономічних операцій максимально спрощує оформлення товарів та скорочує часові і фінансові витрати. Сьогодні середній час оформлення однієї митної декларації при експорті складає 41 хвилину, а імпортної – 1 годину 27 хвилин.

 

На підставі електронних митних декларацій в Україні здійснюються такі операції, як підтвердження фактичного вивезення товарів за кордон, державна реєстрація транспортних засобів, зняття експортно-імпортних операцій з валютного контролю та продаж іноземної валюти для проведення розрахунків підприємствами.

        Згідно з Митним кодексом України митну декларацію можна подавати в письмовому та електронному вигляді. При застосуванні письмової форми декларування можуть використовуватися як електронні документи, так і документи на паперовому носії.

 

Електронне декларування здійснюється з використанням електронної митної декларації, засвідченої електронним цифровим підписом, та інших електронних документів або їх реквізитів у встановлених законом випадках. Митна декларація та інші документи, подання яких митним органам передбачено Митним кодексом України, оформлені на паперовому носії та у вигляді електронних документів, мають однакову юридичну силу.

 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30