Порядок подання звітності про використання РРО
| просмотров: 6711

Порядок  подання  звітності  про використання  РРО

 

Енергодарська  об’єднана  державна податкова інспекція  нагадує платникам податків, які використовують   реєстратори розрахункових  операцій  при розрахунках  із споживачами, що  з  1  січня  2013 року  згідно до норм Закону України від 06.07.1995 року № 265/95- ВР «Про застосування реєстраторів  розрахункових операцій у сфері   торгівлі, громадського  харчування  та послуг »  суб’єкти  господарювання  здійснюють перехід з подання  щомісячної  звітності  про використання РРО за формою ЗВР-1 на подання  контрольної  звітної  інформації в електронній  формі  до системи  зберігання  та збору  даних РРО  Міністерства доходів і зборів України  по дротових  або бездротових  каналах   зв’язку на  базі технології,  розробленої Національним  банком України.


Для забезпечення  отримання  органами  Міндоходів   достовірної  інформації  про обсяги  розрахункових операцій   звітність  про використання  РРО   необхідно  подавати  наступним  чином.


За період  до підключення  до Системи ( персоналізації)  суб’єкт подає звіт за формою ЗВР-1  щомісячно, до 15-го числа місяця, наступного за звітним.


Після  підключення  до Системи,  тобто  за період, наступний  після місяця, у якому  проведено  персоналізацію, припиняється  подання паперової  звітності і контрольно - звітна інформація  передається  лише в електронному  вигляді  до  Системи  зберігання і збору даних  РРО.


За місяць, у якому  проведено  підключення  до  Системи (персоналізацію),  суб’єкт  господарювання  у термін  до 15 числа  наступного  місяця, подає  звітЗВР-1 із зазначенням обсягів  за період звітного місяця до дня  проведення   персоналізації. Наприклад, якщо суб’єктом  господарювання персоналізовано  РРО  25 серпня,  то він до 15 вересня   подає  звіт ЗВР-1, в якому  вказує  обсяги розрахункових  операцій, проведених  до 25 серпня.


У подальшому  подання  звітності за формою ЗВР-1 суб’єктом  господарювання  припиняється і контрольно – звітна  інформація передається лише  в електронній формі  за технологією  НБУ.


Необхідно звернути увагу  суб’єктів  господарювання, що з 1січня  2014 року  за неподання звітності  про використання  реєстраторів  розрахункових  операцій  в електронному  вигляді  до платників  податків будуть застосовуватись  штрафні  санкції.   

 

Інформаційно – комунікаційний

сектор Енергодарської ОДПІ.

 

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30