Запорізькі митники викрили схему транзитних перевезень на 390 тис. грн.
| просмотров: 6704

Запорізькі митники викрили схему  транзитних перевезень на 390 тис. грн.

 

Нею з липня 2012  по червень 2013 років скористався громадянин Р., який ввіз із Республіки Польща на митну територію України дев’ять легкових автомобілів марки «Honda Civic» в митному режимі «транзит». 

 

                «Транзит» - це митний режим, відповідно до якого товари та/або транспортні засоби комерційного призначення переміщуються під митним контролем між двома митними органами України або в межах зони діяльності одного митного органу без будь-якого використання цих товарів, без сплати митних платежів та без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

 

                Статтею 95 Митного Кодексу України встановлені строки транзитних перевезень для автомобільного транспорту. Згідно з її вимогами, громадянин Р. повинен був вивезти зазначені транспортні засоби за межі України в термін 10 діб з часу їх ввезення на митну територію України.

 

          У ході перевірки фахівці Запорізької митниці Міндоходів встановили, що громадянином Р. дані вимоги та обмеження було порушено, а також не здійснено митне оформлення зазначених транспортних засобів в митному режимі, відмінному від режиму «транзит».

 

                Таким чином, громадянин Р. незаконно використовував транспортні засоби марки «Honda Civic», стосовно яких надавались пільги щодо сплати митних платежів, в інших цілях, ніж ті, у зв'язку з якими було надано такі пільги. Загальна сума несплачених митних платежів (мито, акциз, ПДВ) склала 390 тис. грн.

 

          За даним фактом Запорізькою митницею Міндоходів стосовно громадянина Р. заведено 9 справ про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 485 Митного кодексу України. Санкцією цієї статті передбачено накладення на правопорушника адмінстягнення у вигляді штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31