Торгівля з порушеннями в курортній зоні обійшлася запорізькому підприємцю в 30 тис. грн.
| просмотров: 6435

Торгівля  з порушеннями в курортній зоні  обійшлася запорізькому підприємцю в 30 тис. грн.

 

Таку суму штрафних (фінансових) санкцій  донарахували  фахівці органів  Міндоходів  області  під час проведення  фактичної перевірки  одного із торговельних  закладів на Азовському  узбережжі.


Як правило, на відпочинок  та оздоровлення  курортники їдуть  не з порожніми  гаманцями, і  не шкодують  грошей задля   того, аби час, проведений на узбережжі Азовського моря,  був пам'ятним і змістовним.  На це й розраховують деякі підприємці,   які займаються обслуговуванням  гостей  та численних відпочивальників  у Приазов'ї.

 

При перевірці магазину, розташованого в  селищі Кирилівка, неподалік  від курортної місцевості,  працівники Головного управління  Міндоходів у Запорізькій області  встановили, що власник торговельного закладу  не поспішав обліковувати весь товар, який потравляв на реалізацію. Товарні запаси, які  були в  магазині,  і ті, які числились за накладними, мали великі розбіжності – на  12,3 тис. грн.  Перевіряючі  також встановили,  що не весь товар, який  реалізовується покупцям, проходить через касовий апарат, а лише вибірково, зафіксовано  порушення ведення  реєстрації розрахункових операцій. Окрім цього,  встановлено порушення мінімальних роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв.  

 

-  В ході  операції "Курорт", яку проводили міндоходівці на узбережжі Азовського моря, практично в кожному з виявлених  торговельних об'єктів   встановлювали порушення податкового законодавства, - розповідає заступник начальника Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Віктор Башук. - У більшості суб'єктів господарської діяльності відсутні первинні документи  на товарні запаси, книги обліку  доходів і витрат. Підприємці  не весь товар реалізовують  з проведенням через РРО, не оприбутковують готівкові кошти у повній сумі їх надходжень, не зберігають Z - звіти РРО. Як не дивно, але більшість  власників торговельних закладів сподівалася на те, що у курортній зоні можна вести  підприємницьку діяльність, не звертаючи  увагу на  податкове законодавство. 

 

За період курортного сезону працівники ГУ Міндоходів у Запорізькій області провели 48 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на узбережжі Азовського моря. Донараховано майже  300 тис. грн. штрафних  санкцій. Частина цих сум вже  надійшла до бюджету.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області 

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31