Завдяки операції "Урожай" у Запорізькому регіоні додатково офіційно працевлаштовано понад
| просмотров: 6526

Завдяки операції "Урожай" у Запорізькому регіоні додатково офіційно працевлаштовано понад тисячу громадян

 

Про це повідомив під час зустрічі з представниками громадськості і бізнесу в. о. начальника Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Олексій Кавилін. Основна тема заходу стосувалася детінізація аграрного сектора економіки та проведення операції "Урожай 2014".


– У регіоні за завданням Уряду країни і Державної фіскальної служби проводиться найважливіші захід, спрямований на створення в агросекторі рівних, прозорих для діяльності сільськогосподарських товаровиробників умов і попередження застосування ними тіньових схем. Тому ми залучаємо громадські організації для обговорення проблемних питань, – наголосив Олексій Кавилін.

 

Згідно з деклараціями сільгосппідприємств-платників фіксованого сільгоспподатку площа ріллі складає майже 1,3 мільйона га. З них 622 га підлягає вивченню, оскільки може класифікуватися як незадекларована площа, а це резерв додаткових надходжень до бюджету в частині легалізації заробітної плати працівників, які задіяні у вирощуванні сільгоспкультур.

 

Як показав аналіз, у регіоні з 3817 суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері сільського господарства, 787 зовсім не мають найманих працівників, при цьому обробляють наділи землі від 2-х до 5,7 тисячі гектарів. Крім того, із загальної чисельності сільгосптоваровиробників ще 241 суб'єкт господарювання виплачував робітникам заробітну плату нижче законодавчо встановленого мінімуму.

 

У ході "круглого столу" заступник начальника ГУ Міндоходів у Запорізькій області Віктор Башук назвав результати операції "Урожай". На сьогоднішній день в агросекторі відпрацьовано понад 1100 суб'єктів підприємництва. В результаті близько 2,5 тисячі працівників збільшено розмір середньої зарплати.

 

Одним із рішень за підсумками "круглого столу" є продовження зустрічей з питань обговорення пропозицій щодо змін до Податкового кодексу в частині оподаткування сільськогосподарських виробників.

 

Оскільки операція "Урожай" в регіоні ще триває, керівництво ГУ Міндоходів області пообіцяло інформувати про її хід та результати.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області 

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31