Запорізькій бізнес та громадськість взяли участь у ІІІ всеукраїнському Антикорупційному форумі
| просмотров: 6594

Запорізькій бізнес та громадськість взяли участь у ІІІ всеукраїнському Антикорупційному форумі

 

Основними питаннями засідання ІІІ Всеукраїнського Антикорупційного форуму, який проходив у режимі відеоконференції, стали практичні механізми влади у напрямі боротьби з корупцією. Форум відбувся за участю керівників Державної фіскальної служби України, Служби безпеки України, громадськості та бізнесу з усіх регіонів України. Зокрема, від Запорізької області участь взяли керівництво ГУ Міндоходів області, Запорізької митниці Міндоходів, представники підприємств, підприємці та активні громадські діячі регіону – члени громадських організацій.

 

"Усі наші сьогоднішні ініціативи, пропозиції та дії спрямовані, в першу чергу, на те, аби очиститися і унеможливити повторення колишніх помилок. Саме для цього ми розробляємо законопроекти, які дозволять уникнути злочинних схем з відшкодуванням ПДВ. В минулому назавжди мають залишитися так звані площадки, "податкові ями", конвертаційні центри", – наголосив Ігор Білоус.

 

"Необхідно створити такі умови для бізнесу, аби його робота з податковими та митними органами була простою, зрозумілою та прозорою. І бізнес сам ініціює такі зміни. Оскільки у суспільстві у цей надскладний у новітній історії України час є однозначна позиція. Лише радикальні зміни та кардинальні дії дозволять нам жити по-новому, жити краще", – підкреслив Ігор Білоус.

 

Таку боротьбу, запевнив очільник служби, ДФС готове розпочати на власному прикладі. За його словами, зі зміною у назві відомства, змінюється і підхід до кадрового питання. Професійність, відданість та порядність – це основні вимоги до тих, хто працюватиме у ДФС.

Новостворена рада контролюватиме прозорість процедур призначення посадових осіб на керівні посади в органах ДФС, розглядатиме кандидатури претендентів на посади та надаватиме керівництву служби рекомендації щодо такого призначення.

 

"Ще раз хочу наголосити, що кадрової політики, яка заснована на роздачі посад та політичній лояльності співробітників, у нашому відомстві не буде. Тому що це підриває ефективність служби і призводить до корупції. Ми будемо жорстко боротися з корупцією, як усередині відомства, так і навколо. І завдяки спільним зусиллям з СБУ, Генпрокуратурою та МВС, а, головне, за підтримки громадськості, ми це зробимо", – заявив Ігор Білоус.

 

Далі форум відбувся у режимі питання-відповіді, у ході якого представники бізнесу та громадськості з регіонів та столиці ставили свої запитання до керівництва Державної фіскальної служби.

 

Зокрема, питання голови громадської ради при ГУ Міндоходів у Запорізькій області Петра Ваната стосувалося ситуації навколо відшкодування податку на додану вартість підприємствам. Крім того, він висловив пропозицію, аби у процесі розробки нового механізму повернення ПДВ була ліквідована можливість втручання з боку працівників контролюючих органів.

 

Одразу по завершенні Всеукраїнського антикорупційного телемосту запорізькі учасники провели власну дискусію щодо подальших шляхів і методів подолання корупційних проявів. В. о. начальника Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Олексій Кавилін закликав підприємців та представників громадськості до активного діалогу, наголосивши, що у лише такому форматі можна визначити конкретні проблемі та знайти відповідні шляхи їх вирішення.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31