Запоріжці отримали 64,4 тисячі ключів цифрового підпису
| просмотров: 6506

Запоріжці отримали 64,4 тисячі ключів цифрового підпису

 

Саме таку кількість посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису надано платникам податків з початку року в Акредитованому центрі сертифікації ключів інформаційно-довідкового департаменту ГУ Міндоходів у Запорізькій області та його відділеннях. Про це повідомив в.о. начальника ГУ Міндоходів у Запорізькій області Олексій Кавилін.

 

- Сьогодні приділено значну увагу використанню сучасних електронних систем та інформаційних технологій, які дають змогу скоротити час "паперової тяганини". Видача безплатних ключів електронного цифрового підпису для багатьох платників стала поштовхом до того, аби відмовитися від звітності на паперових носіях і спробувати більш сучасний, менш затратний спосіб звітування до податкових інспекцій. Як приклад – на сьогодні у територіальних органах Міндоходів Запорізької області 98,5 відсотка платників податків передають звітність з податку на додану вартість засобами телекомунікаційного зв’язку, - зазначив Олексій Кавилін.

 

У липні Акредитований центр сертифікації ключів інформаційно-довідкового департаменту ГУ Міндоходів у Запорізькій області та його відділення видали 1585 громадянам і суб'єктам господарювання 5006 посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису.

 

Нагадаємо, що електронний підпис є обов’язковим реквізитом електронного документа, який використовується для ідентифікації автора або підписувача електронного документа. Накладенням електронного підпису завершується створення електронного документа.

 

Кожне підприємство або громадянин може безкоштовно отримати електронний цифровий ключ у територіальних підрозділах Акредитованого центру сертифікації ключів Міндоходів.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області 

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31