Запорізькі міндоходівці виявили порушень на 41 мільйон гривень
| просмотров: 6214

Запорізькі міндоходівці виявили порушень на 41 мільйон гривень

 

Такими є результати контрольно-перевірочних заходів ГУ Міндоходів у Запорізькій області за перше півріччя. Із цієї суми донарахованих узгоджених податкових зобов'язань, які повинні сплатити порушники законодавства, вже надійшло до бюджету майже 39 мільйонів гривень або 94 відсотки. Як зазначив заступник начальника Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Павло Верпета, завдяки зміні концепції підходу до перевірочних заходів у регіоні значно скорочено їхню кількість. Усього з початку року проведено 473 перевірки, що на 745 менше, ніж за аналогічний період минулого року.

 

– Нинішня діяльність підрозділів податкового та митного аудиту спрямована, перш за все, на виявлення ризикових підприємств там, де є загроза порушення законодавства. Наш пріоритет – зменшення тиску на бізнес, створення комфортних умов для його діяльності. Водночас тим, хто свідомо не дотримується вимог закону, ухиляється від сплати податків, співпрацює з "податковими ямами" та інше, доведеться відповідати за свої дії, – наголосив Павло Верпета.

 

Сьогодні особлива увага приділяється тим сферам, де можливі факти ухилення від оподаткування у великих розмірах. Наприклад, нещодавно фахівці Міндоходів викрили чергове підприємство, яке намагалося "зекономити" на податках за допомогою фіктивної фірми. Було встановлено, що одне із запорізьких підприємств займалось установкою та монтажем систем сигналізації. Турбуючись про безпеку своїх клієнтів, вони не піклувалися про власну фінансову. Адже при проведенні перевірки у рамках кримінально-процесуального законодавства міндоходівці виявили, що підприємство відображувало в обліку операції з надання послуг за договором субпідряду іншій фірмі, щоправда, лише на "папері" – партнер мав ознаки фіктивності. Таким чином, загальна сума донарахованих податків склала 1,3 мільйона гривень.

 

Інше підприємство "А", яке здійснювало оптовий продаж металоконструкцій, відносило до складу своїх витрат ще один вид діяльності – торцовку, порізку та сортування. Насправді, як з'ясували перевіряючі, цю роботу підприємство виконувало лише в актах. У результаті встановленого порушення підприємству донараховано понад 200 тисяч гривень податку на прибуток.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31