Запорізькі оперативники вивільняють ринок підакцизних товарів від фальсифікату
| просмотров: 6691

Запорізькі оперативники вивільняють ринок підакцизних товарів від фальсифікату

 

На території м. Запоріжжя та області оперативні співробітники ГУ Міндоходів у Запорізькій області встановили 14 фактів реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів без наявності відповідних дозвільних документів (ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення).


У ході проведення заходів з вивільнення оптово-роздрібної мережі алкогольних напоїв та тютюнових виробів від фальсифікату встановлено 4 факти реалізації алкогольних напоїв, маркованих акцизними марками, які мають ознаки фальсифікації.


Всього ж за минулий тиждень із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 141 тис. грн., у тому числі алкогольних напоїв на суму 101 тис. грн. та тютюнових виробів на суму 40 тис. гривень.

 


Запорізьке підприємство на парфумах і косметиці ухилилося від оподаткування на 600 тис. грн.

 

Службові особи одного з підприємств обласного центру, які займалися торгівлею різноманітними парфумними та косметичними товарами, аби мінімізувати сплату податків до бюджету, взяли на "озброєння" одну із поширених кримінальних схем, коли партнером стає "фірма-невидимка". У податковій звітності фінансисти відображали операції з фіктивними фірмами, завдяки чому на кожній з них "економили" чималі суми.


"Співпраця" з підприємствами, які мали ознаки "фіктивності", дала можливість ухилились від сплати податків на загальну суму понад 600 тис. гривень. Проте після розгляду кримінального провадження, яке порушили слідчі управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Запорізькій області за ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах, розрахуватися із бюджетом підприємству все одно доведеться.

 

 

На Запоріжжі від транспортників бюджет недорахував майже 2 млн. грн.

 

Посадові особи одного з підприємств Запорізької області, яке надавало різноманітні транспортні перевезення, у податковій звітності відображали не всі господарські операції.


Досить часто вантажоперевезення велися за липовими документами, які потім не враховувалися при звітності. Кошти за послуги надходили не на розрахунковий рахунок, а підприємство отримувало їх готівкою. Мета таких махінацій – не висвічувати і не сплачувати податки. За кілька останніх років службові особи підприємства незаконно занизили об’єкт оподаткування, ухилились від розрахунку з державою на суму понад 1,8 млн. гривень.

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30