Запорізьке підприємство заволоділо 800 тис. грн. бюджетних коштів
| просмотров: 6943

Запорізьке підприємство заволоділо 800 тис. грн. бюджетних коштів

 

Сума податку на додану вартість, яке за розрахунками декларації до органу Міндоходів мало отримати підприємство, керівництву СПД виявилося замало. Ось тоді й вирішили так би мовити штучно підвищити суму коштів, яку б відшкодувала держава. Задля цього вдалися до афери: торгуючи сільськогосподарською продукцією, приписували нулі і виходили мільйони гривень там, де були всього тисячі.


 При проведенні заходів, спрямованих на протидію незаконному відшкодуванню ПДВ з бюджету, стосовно службових осіб підприємства розпочато кримінальне провадження за фактом заволодіння бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України). Їм інкримінується незаконне завищення суми бюджетного відшкодування з ПДВ та отримання на розрахунковий рахунок понад 800 тис. гривень.


 

На безтоварних операціях ухилися від сплати 1,6 млн. грн. податків

 

У сфері протидії мінімізації податкових зобов’язань слідче управління фінансових розслідувань головного управління Міндоходів у Запорізькій області розпочало кримінальне провадження за ч.2 ст.212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків у великих розмірах) відносно службових осіб одного з підприємств обласного центру. У ході слідства встановлено, що службові особи підприємства під час проведення оптової торгівлі сільськогосподарською продукцією, у документах фінансової звітності відобразили безтоварні операції. Це дозволило їм ухилитися від сплати податків на суму понад 1,6 млн. гривень. 

 


Через відсутність дозвільних документів торговці позбулися товару майже на 200 тис. грн.

 

У сфері протидії незаконному обігу підакцизних товарів на території м. Запоріжжя та області оперативні співробітники встановили 14 фактів реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів без наявності відповідних дозвільних документів (ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення). У результаті проведених заходів із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 195 тис. грн., у тому числі: алкогольних напоїв на суму 169 тис. грн. та тютюнових виробів на суму понад 26 тис. гривень. 

 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30