Запоріжці задекларували майже 1,4 млрд. грн. минулорічних доходів
| просмотров: 6909

Запоріжці задекларували майже 1,4 млрд. грн. минулорічних доходів

 

У період кампанії з декларування доходів громадян за 2013 рік у Запорізькій області подано майже 50 тисяч декларацій. Це на 527 декларацій більше, ніж за аналогічний період минулого року. Громадяни сумлінно задекларували доходів на загальну суму близько 1,4 мільярда гривень. Про це повідомила під час прес-конференції заступник начальника Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Ірина Ярошевська.

Із загальної кількості поданих декларацій майже 41,1 тисячі – з податковими зобов'язаннями. Сума, яка вже поповнила місцевий бюджет, складає 40,8 мільйона гривень.


– Найбільша кількість декларацій – від продажу сільськогосподарській продукції. Надійшло майже 30,5 тисячі звітів або більше 61 відсотка від загальної кількості. Це на 550 декларацій більше, ніж на аналогічну дату минулого року. Громадяни задекларували 110 мільйонів гривень доходу. На другому місці – доходи, отримані у вигляді спадку – 3384 декларації. Задекларована сума доходу – майже 320 мільйонів гривень, – зазначила Ірина Ярошевська.


Вона також підкреслила, що цього року запоріжці активно декларують доходи від здачі в найм об'єктів нерухомості. Всього надійшло 1585 декларацій, темп зростання до аналогічного періоду минулого року склав понад 101 відсоток. Від здавання квартир і будинків громадяни отримали доходів на загальну суму 19,8 мільйона гривень. Від продажу нерухомості подано 873 декларації, задекларована сума доходів складає 85,4 мільйона гривень.


На четвертому місці – доходи, отримані від продажу рухомого майна. Надійшло 1024 декларації на загальну суму майже 54 мільйони гривень.


Від отриманих інвестиційних прибутків на суму 42,7 мільйона гривень подано 399 декларацій.


Правом на податкову знижку в поточному році скористалися понад 7,6 тисячі громадян. Загальна сума до повернення податку на доходи фізичних осіб склала понад 7 мільйонів гривень. Було наголошено – правом на отримання податкової знижки можна скористатися впродовж усього року.


– Разом із тим, ще не всі громадяни готові добровільно декларувати отримані доходи. Органи Міндоходів області проводять роботу з виявлення потенційних декларантів, які зобов'язані це робити. Перш за все, це курортна сфера, здавання житла, надання різного роду послуг, зокрема, побутових, а також репетиторство, організація свят, музичний супровід, відеозйомка та інші. Співробітники Міндоходів відпрацьовують наявні дані. Йде тісна взаємодія і обмін інформаційними ресурсами з органами влади і місцевого самоврядування, – відзначила Ірина Ярошевська.

 

 

Кожну десяту декларацію запоріжці відправили Інтернетом

 

Під час кампанії "Декларування 2014" майже 5150 декларацій або 10,3% від загальної кількості поданих по області надійшло за допомогою мережі Інтернет. Як відзначила у ході прес-конференції заступник начальника Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Ірина Ярошевська, цей показник на 8% перевищує торішню активність запоріжців.


Тож, як свідчить статистика, у Запорізькій області успішно впроваджена практика електронного декларування. Ще в минулому році запорізькі платники отримали можливість відзвітувати про доходи через мережу Інтернет, не відвідуючи податкову інспекцію. Для цього необхідно мати спеціальне програмне забезпечення і електронний ключ цифрового підпису, які видаються органами Міндоходів безкоштовно. Сервіс працює на веб-порталі Міндоходів.


– З перших днів проведення кампанії декларування у всіх інспекціях створені максимально комфортні умови для громадян. Для запоріжців процес декларування є зручним, зрозумілим і швидким. Адже основна мета Міндоходів – не тільки наповнити місцеву казну, а, перш за все, упровадити ідеологію добровільного декларування громадянами своїх доходів, – підкреслила Ірина Ярошевська.

 

 

Кількість запорізьких "мільйонерів" зросла до 108

 

Вони задекларували отримані минулого року доходи на загальну суму понад 274 мільйони гривень. Про це зазначила під час прес-конференції заступник начальника Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Ірина Ярошевська. Вона нагадала, що за аналогічний період минулого року кількість громадян, доходи яких склали понад 1 мільйон гривень, становила 107, а у 2012 році – лише 50.


Після проведених перерахунків до місцевих бюджетів надійде 10,4 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.


Так, наприклад, громадянка Н. від операцій з нерухомістю і у вигляді дивідендів отримала 5,8 мільйона гривень, унаслідок чого податок на доходи фізичних осіб склав 300 тисяч гривень.


Інший громадянин Р. отримав дохід від операцій з нерухомим майном на суму 2,6 мільйона гривень, з них дохід від продажу нерухомості – 500 тисяч гривень і 2,1 мільйона гривень – від здачі майна в оренду. До сплати – майже 400 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.


Двоє інших громадян М. і Д. отримали доходи у вигляді дивідендів і зарплати на загальну суму майже 5 мільйонів гривень.


Дохід від здачі майна в лізинг у розмірі 2,1 мільйона гривень отримав громадянин А., сума нарахованого податку до сплати склала 400 тисяч гривень.


Минулого року громадянин А. отримав дохід в сумі близько 1,9 мільйона гривень. У поданій декларації він зазначив дохід понад 200 тисяч гривень – від продажу автомобіля, 1,2 мільйона гривень – від реалізації нерухомості і 400 тисяч гривень від підприємницької діяльності.


– Добровільне декларування своїх доходів – це демонстрація взаємної довіри і партнерських відносин між платниками податків і державою. Декларуючи доходи і сплативши податки, громадяни роблять свій індивідуальний внесок у добробут своєї країни. Кожен громадянин повинен розуміти свої зобов'язання перед державою, і зобов'язання держави – перед ним, – підкреслила Ірина Ярошевська..

 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30