Платниками Енергодарської ОДПІ до бюджетів усіх рівнів сплачено більш ніж чверть мільярда гривень
| просмотров: 7013

Платниками Енергодарської ОДПІ

до бюджетів усіх рівнів сплачено більш ніж чверть мільярда гривень

 

Енергодарською об’єднаною державною податковою інспекцією підведено підсумки роботи за чотири місяці поточного року щодо податкових надходжень платежів до бюджету.

 
Так, за 4 місяці поточного року до зведеного бюджету надійшло майже 291 мільйон гривень податків, зборів (обов’язкових платежів), у тому числі до державного бюджету – майже 139 млн.грн., до місцевих бюджетів – майже 152 млн. гривень. Значну питому вагу складають надходження від податку на прибуток (83,3млн.грн.) та екологічний податок (до державного бюджету 26,8 млн.грн. та місцевого 14,5 млн.грн)


Значна частина надходжень припадає на великий бізнес. Внесок великих платників до бюджетів усіх рівнів становить 95 відсотків від загальної суми надходжень податків і зборів, сплачених платниками.

 
Енергодарською ОДПІ забезпечено 100-відсоткове відпрацювання ризикових суб’єктів господарювання. Підприємства -„податкові ями”, „вигодонабувачи” та „транзитери” станом на 01.05.2014 року в інспекції відсутні.


Загальний фонд Державного бюджету наповнено на 81,1 млн.грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.


Фахівці податкової інспекції пов’язують збільшення надходжень із стабільністю фінансово – економічного розвитку міста та регіону. Покращенням сервісу обслуговування платників, удосконаленням процесу адміністрування податків та результативною боротьбою з тіньовою економікою.


Платниками добровільно було сплачено до бюджету податків і зборів 99,8% від загальної кількості надходжень. Цього вдалося досягти завдяки ефективній діяльності Енергодарської ОДПІ та тісної співпраці з сумлінними платниками.


- «Створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу – насамперед запорука стабільного економічного розвитку країни. Тому наше завдання забезпечити бізнес-спільноті максимально комфортні умови», -  зазначив під час засідання «круглого столу» начальник Енергодарської ОДПІ Євген Обухов.


Слід зазначити, що загалом на обліку в Енергодарській ОДПІ зареєстровано 4555 суб`єкт господарювання, з них: 1146 підприємства і організації та 3409 приватних підприємців.


Енергодарська ОДПІ ГУ Міндоходів у Запорізькій області висловлює щиру подяку платникам податків, які своєю наполегливою працею забезпечили виконання надходжень до бюджету.

 

 

Зверненню громадян  особлива увага

 

Адже саме через звернення громадян забезпечується зворотній зв’язок міндоходівців з громадськістю.


За січень – квітень до Енергодарської ОДПІ надійшло 9 письмових звернень громадян, з яких одне звернення колективне. Найбільше (а саме 7 заяв) громадяни порушували питання щодо ухилення від оподаткування та необхідності проведення перевірки у суб’єктів підприємницької діяльності. Усі звернення розглянуті своєчасно, з окремими заявниками керівництвом проведені зустрічі.

 

 

Майже 65 % надходжень до місцевого бюджету,

 складає податок на доходи фізичних осіб

 

Податок на доходи фізичних осіб є одним із найдавніших податків і використовується у податкових системах майже всіх країн світу. На сьогоднішній день даний платіж займає вагоме місце у формуванні доходної частини місцевого бюджету.


Як зазначив Євген Леонідович Обухов, начальник інспекції, з початку поточного року до місцевого бюджету Енергодара надійшло майже 94 млн. грн податку на доходи фізичних осіб це на 7 відсотків біль ніж у відповідному періоді минулого року.


Так, стабільне зростання надходжень є результатом якісного впровадження спрощеної системи оподаткування та ряду заходів й ініціатив щодо підтримки малого і середнього підприємництва, посилення обслуговуючої складової для даної категорії платників. А від глобальної легалізації заробітних плат в місті, значної роботи по погашенню зарплатних боргів та масштабної навчальної і просвітницької діяльності серед громадян – декларантів маємо ефект зростання надходження податку на доходи фізичних осіб на 7 відсотків.


Середня заробітна плата міста є найвищою по Запорізькій області та складає 5,7 тис грн. Заборгованість з виплати заробітної плати міста по економічно активним підприємствам відсутня.

 

 

Підприємства  Енергодарської ОДПІ спрямували до бюджету

понад 84,5 млн грн податку на прибуток

 

Одним із бюджетоформуючих платежів загального фонду державного бюджету є податок на прибуток підприємств. За 4 місяці поточного року суб’єкти господарювання міста  та районів сплатили понад 84,6 млн грн податку на прибуток. Про це повідомив начальник Євген Обухов.


Він зазначив, що місцеві підприємства сплатили понад 83,3 млн грн цього платежу, а суб’єкти господарювання районів поповнили державну скарбницю, сплативши понад 1,3 млн грн податку на прибуток.

 

 

Інформаційно-комунікаційний сектор

Енергодарської ОДПІ

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30