На Запоріжжі підприємство мінімізувало податок на прибуток на 2 млн. гривень
| просмотров: 6959

На Запоріжжі підприємство мінімізувало податок на прибуток на 2 млн. гривень

 

 Одне із запорізьких підприємств, яке є суб’єктом зовнішньоекономічної діяльності і займається торгівлею медичного обладнання та медпрепаратами, вважало, що сума сплаченого державі податку на прибуток є занадто високою і її треба значно скоротити, не зменшуючи реалізацію товару. Схему обрали поширену – мінімізувати оподаткування шляхом незаконного завищення валових витрат та податкового кредиту. Це дало їм змогу ухилитись від сплати податків на загальну суму понад 2 млн. гривень. Проти службових осіб розпочато кримінальне провадження за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України).

 

 

Подвійна бухгалтерія на запорізькому підприємстві "приховала" від держави мільйон гривень

 

Саме за принципом "для перевіряючих" і " для себе" вели бухгалтерську звітність на одному з підприємств, яке надавало будівельні послуги. За документами та офіційною звітністю підприємство ледь зводило кінці з кінцями, а за "чорною бухгалтерією" справи йшли значно краще і прибутки до каси підприємства надходили вагомі.

 

 За ч.1 ст.212 Кримінального кодексу України розпочато кримінальне провадження відносно службових осіб підприємства Запорізької області, які шляхом незаконного заниження доходів в податковій звітності, ухилились від сплати податку на прибуток на суму понад 1 млн. гривень.

 

 

Запорізькі оперативники із незаконного обігу вилучили товару на 71 тис. гривень

 

У сфері протидії незаконному обігу підакцизних товарів у ГУ Міндоходів у Запорізькій області розпочато 2 кримінальних провадження за ч.3 ст.204 Кримінального кодексу України. Крім цього, на території м. Запоріжжя та області оперативні співробітники встановили 9 фактів реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів без наявності відповідних дозвільних документів (ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

 

У результаті проведених заходів із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 71 тис. грн., у тому числі: алкогольних напоїв на суму 36 тис. грн. та тютюнових виробів на суму 35 тис. гривень.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області

 

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30