У Міндоходів представлено нових керівників
| просмотров: 6713

У Міндоходів представлено нових керівників

 

У четвер, 13 березня 2014 року, під час проведення  апаратної  наради Міністерства доходів і зборів України у режимі відеоконференцзв'язку за участю територіальних органів Міндоходів та засобів масової інформації відбулося представлення колективу нового керівництва. Міністр фінансів України Олександр Шлапак представив першого заступника Міністра доходів і зборів України – голову ліквідаційної комісії Міндоходів Ігоря Білоуса, заступника Міністра доходів і зборів України – заступника голови ліквідаційної комісії Міндоходів Віталія Науменка та заступника Міністра доходів і зборів України – Володимира Хоменка.


Як зазначив Олександр Шлапак, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення ліквідувати Міністерство доходів і зборів України, сформувавши ліквідаційну комісію, і призначив відповідальних за проведення податкової та митної політики у рамках проведення ліквідаційних процедур і формування нових структур – Державної податкової і Державної митної служб.

Міністр фінансів доручив провести заходи щодо негайного закриття підпільного ринку лікеро-горілчаних напоїв та вилучення алкогольної продукції без марок акцизного податку. Крім того, серед важливих завдань – посилення боротьби з митними правопорушеннями, недопущення використання легальним бізнесом "податкових ям", врегулювання питання щодо надходжень окремих видів податків, зокрема, податку на прибуток та ПДВ тощо.


Зокрема, представляючи нове керівництво, Олександр Шлапак зазначив, що Ігор Білоус має великий досвід роботи у цій сфері. Завданням номер один для відомства визначено стабілізацію надходжень до бюджетів усіх рівнів, якісне реформування служби та активну взаємодію з платниками податків та інститутами громадянського суспільства.


Як наголосив Ігор Білоус, першочергові кроки відомства будуть орієнтовані  на покращення інвестиційного клімату, створення умов для існуючого бізнесу, прихід інвестицій та створення нових робочих місць, протидію корупції, оптимізації податкового законодавства та зміні підходу до сплати податків.


Крім того, за словами Ігоря Білоуса, на сьогодні є три основні постулати: перший – підхід в оподаткуванні повинен бути однаковим для всіх представників великого та малого бізнесу, другий – потрібно враховувати реальний стан бізнесу, третій – залучення громадськості до контролю над двома попередніми принципами. Як повідомив Ігор Білоус, громадськість уважно слідкуватиме за роботою податківців та буде невід'ємною частиною реформ. Від підлеглих перший заступник міністра вимагатиме аналітичної роботи та застосування на практиці тих знань щодо діяльності та реальних можливостей бізнесу, які вони мають.


Серед основних завдань у митній сфері визначено забезпечення безперебійної роботи митниць. За словами заступника Міністра доходів і зборів Віталія Науменка, який куруватиме цей напрям, процес реформування Міндоходів не повинен вплинути на результативність надходжень до бюджету. У той же час буде продовжено роботу над спрощенням митних процедур та удосконаленням митного законодавства.


Роботою силового блоку відомства опікуватиметься заступник Міністра доходів і зборів Володимир Хоменко. Першочерговою роботою його підлеглих стане боротьба з існуючими злочинними схемами ухилення від сплати податків та недопущення використання таких схем у подальшому.


Як зазначив Володимир Хоменко, головне не кількість порушених кримінальних справ, а своєчасне відшкодування завданих державі збитків та створення умов для ведення чесного бізнесу.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31