Понад 2750 запоріжців звернулися за податковою знижкою
| просмотров: 6758

Понад 2750 запоріжців звернулися за податковою знижкою

 

Саме стільки громадян з початку року подали декларації про минулорічні доходи з метою отримання податкової знижки. За результатами перерахунків 2,4 тисячі декларацій, проведених органами Міндоходів у Запорізькій області, громадянам буде повернено 2,7 мільйона гривень. Про це під час прес-конференції повідомив заступник начальника управління-начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб, самозайнятих осіб та майнових податків ГУ Міндоходів у Запорізькій області Володимир Калашніков.

 

Найбільша кількість декларацій надійшла від громадян на компенсацію вартості навчання – майже 2350 декларацій. На другому місці – на отримання податкової знижки за іпотечним кредитуванням або на придбання доступного житла – 231 декларація. На третьому місці – за договорами довгострокового страхування життя – 161 декларація.

 

На сьогодні вже проведені перерахунки 2,4 тисячі декларацій на загальну суму до повернення громадянам 2,7 мільйона гривень.

 

Із загальної кількості декларацій, за якими вже проведенні перерахунки, 2100 – на податкову знижку за навчання. Загальна сума компенсації податку на доходи фізичних осіб – більше 2-х мільйонів гривень. На податкову знижку за іпотечним кредитуванням і придбанням доступного житла – близько 200 декларацій на суму до повернення – понад 560 тисяч гривень.

 

– Сума, яка повинна бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом за адресою, вказаною в декларації, протягом 60 календарних днів після подання податкової декларації. До речі, на відміну від обов'язкового декларування, яке триває до 30 квітня, подати декларацію з метою отримання податкової знижки можна до кінця поточного року, – зазначив Володимир Калашніков.

 

Говорячи про особливості застосування права громадян на отримання податкової знижки, він нагадав, що податкова знижка – це повернення певної суми податку на доходи фізичних осіб, яку платник податків сплатив торік зі своєї заробітної плати.

 

Платник податків має право включити до податкової знижки наступні витрати:

- суму коштів, сплачених на користь установ освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти платника податку або члена його сім'ї першого ступеня спорідненості, який не отримує заробітної плати;

- частину суми відсотків, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом;

- суму коштів або вартість майна, переданих платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям;

- суму витрат на сплату страхових платежів (страхових внесків, страхових премій) і пенсійних внесків;

- суму витрат на сплату витрат на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, зокрема на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі та відсотків за ним;

- інші витрати, передбачені законодавством.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31