Операція "Акциз – 2014" на Запоріжжі : вилучено товарно-матеріальних цінностей на 2 млн. г
| просмотров: 6173

Операція "Акциз – 2014" на Запоріжжі : вилучено товарно-матеріальних цінностей на 2 млн. гривень

 

Про це повідомив заступник начальника-начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Запорізькій області Олександр Коваль під час прес-конференції для ЗМІ. Задля активізації боротьби із розповсюдженням фальсифікованої і недоброякісної продукції на території нашої країни у січні поточного року розпочато проведення широкомасштабної операції "Акциз – 2014".

 

Завдяки проведеним заходам у рамках цієї операції на території Запорізької області припинена діяльність "підпільного" цеху із виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв.

 

Із незаконного обігу вилучено товарно–матеріальних цінностей на загальну суму понад 2 млн. грн., у т.ч. 19 тис. літрів спирту на суму 960 тис. гривень. Тим самим попереджено виготовлення і реалізацію близько 100 тис. пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв.

 

Загальна сума збитків державному бюджету у вигляді ненадходження акцизного податку становить 1 млн. гривень.

 

Крім того, за рішенням суду конфісковано 143 тисячі пачок тютюнових виробів контрабандного походження на суму 1,2 млн. гривень.

 

Всього у результаті роботи, спрямованої на виявлення злочинів у сфері незаконного обігу підакцизних товарів, почато 6 досудових розслідувань за ст.204 Кримінального кодексу України. По 2 кримінальних виробництвах досудове розслідування закінчене, а матеріали направлені до суду.

 

 

Оперативники перекрили канал постачання і збуту недоброякісних алкогольних напоїв

 

Оперативні співробітники у рамках кримінального провадження за ст.204 КК України (незаконне виготовлення підакцизних товарів) перекрили канал постачання і збуту на територію Запорізької області спирту, який був призначений для масового виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв. Виготовленням та збутом цих недоброякісних алкогольних напоїв займався житель обласного центру.

 

У результаті проведених обшуків виявлені і вилучені товарно-матеріальні цінності на суму 241 тис. гривень, в т.ч.: більше 16 тонн спирту, устаткування для перекачування і розливу спирту, 17 тис. металевих кришок для закриття пляшок, 60 тис. етикеток з логотипом "Бренді Кола", 55 тис. етикеток з логотипом "Ром Кола", 10 тис. етикеток з логотипом "Радянське Шампанське", 11 порожніх бочок об'ємом по 225 літрів. Матеріали досудового розслідування направлені до суду.

 

 

Запорізькі оперативники припинили діяльність "підпільного" цеху

 

У рамках кримінального провадження за ст.204 Кримінального кодексу України оперативні співробітники на території Запорізької області виявили "підпільний" цех з масового виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв. Діяльність міні-цеху за місцем свого проживання організував 47–річний місцевий житель.

 

У результаті обшуку виявлені і вилучені товарно-матеріальні цінності на суму 241 тис. гривень, в т.ч.: більше 2 тонн спирту, 1 тонну фальсифікованих алкогольних напоїв, 170 літрів різних ароматизаторів ("Ром-шоколад", "Бренді", Шардоне"), 77 порожніх бочок об'ємом по 240 літрів, 75 порожніх каністр об'ємом по 5 літрів, 1 тис. кришок для закриття пляшок, устаткування для виготовлення і розливу алкогольних напоїв. Матеріали досудового розслідування відносно організатора "підпільного" цеху направлені до суду.

 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31