Запорізькі митники Міндоходів працюють для людей
| просмотров: 6677

Запорізькі митники Міндоходів працюють для людей

 

На цьому наголосив начальник Запорізької митниці Міндоходів Михайло Бізіля, відкриваючи робочу зустріч з митними брокерами. Зустріч була присвячена донесенню до громадськості окремих положень щодо критеріїв оцінки митних брокерів. Михайло Бізіля також закликав присутніх до діалогу і пообіцяв відповісти на всі запитання, незалежно від того, чи стосуються вони теми зібрання.

 

Начальник відділу організації митного контролю Запорізької митниці Міндоходів Оксана Жездріна розповіла про особливості взаємодії митниці з митними брокерами:

– Митний брокер – це професіонал, який якісно надає послуги з декларування товарів. І при тісному співробітництві митна служба повинна здійснювати моніторинг і контроль діяльності. Для того, щоб цей процес був зрозумілим, вводяться критерії оцінки ризику.

 

Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику, згідно з постановою Кабінету Міністрів від 21 березня 2012 р., є дотримання вимог, передбачених Ліцензійними умовами провадження діяльності митного брокера, господарського законодавства і законодавства з питань митної справи, а також строк здійснення брокером господарської діяльності. Відповідно до встановлених критеріїв суб'єкти господарювання незалежно від форми власності відносяться до одного з трьох ступенів ризику – високого, середнього та незначного.

 

– В залежності від ступеня ризику система управління ризиками може формувати обсяг митних формальностей за кожною митною декларацією, – зазначила Оксана Жездріна. – Ваша бездоганна репутація зараз цінується. Якщо митний брокер має низький рівень ризику – це означає зелене світло при оформленні митних формальностей.

 

На зустрічі підприємці–брокери охоче долучились до активного обговорення, в ході якого всі отримали вичерпні відповіді. Представники бізнесу відзначили позитивні зміни у роботі Запорізької митниці Міндоходів, підкресливши конструктивність подібних заходів.

 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30