Від діяльності оперативників області до бюджету – 91 тис. гривень
| просмотров: 7013

Від діяльності оперативників області до бюджету – 91 тис. гривень

 

Саме така сума коштів надійшла завдяки діяльності співробітників оперативного управління ГУ Міндоходів у Запорізькій області. За минулий тиждень до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості по 9 кримінальних правопорушеннях, з яких 6 – за ухилення від сплати податків.

 

Сума збитків за вказаними кримінальними правопорушеннями становить понад 13 млн. гривень. Із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 164,1 тис. грн., у тому числі: алкогольних напоїв на суму 88,7 тис. грн. та тютюнових виробів на суму 75,4 тис. гривень.

 

 

 Запорізьке підприємство не сплатило державі майже 3 млн. гривень

 

Співробітники оперативного управління ГУ Міндоходів у Запорізькій області розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) відносно службових осіб одного з підприємств Запорізької області.

 

Підприємство займалось виробництвом та подальшою реалізацією промислового обладнання. Його службові особи шляхом безпідставного заниження доходу та завищення податкового кредиту в податковій звітності підприємства вдалися до податкових зловживань. Як результат, підприємство ухилилось від сплати податків на суму понад 2,8 млн. гривень.

 

 

Понад мільйон гривень приховали від державної казни виробники промислового обладнання

 

При проведенні заходів, спрямованих на боротьбу з фіктивним підприємництвом, співробітники оперативного управління ГУ Міндоходів у Запорізькій області розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків у значних розмірах).

 

Службові особи одного з підприємств м. Запоріжжя, яке виготовляло різноманітне промислове устаткування, вирішили зекономити на сплаті податків. В документах податкової звітності вони відображали безтоварні господарські операції з фіктивними суб’єктами господарювання. Як результат чого ухилились від сплати податків на суму понад 1 млн. гривень.

 

 

На Запоріжжі оперативники вилучили із незаконного обігу на 109 тис. гривень підакцизних товарів

 

Оперативні працівники Міндоходів на території м. Запоріжжя та Запорізької області встановили 3 факти реалізації тютюнових виробів без наявності відповідних дозвільних документів (ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Із незаконного обігу вилучено понад 6 тис. пачок тютюнових виробів на загальну суму 74,6 тис. гривень.

 

Крім цього, оперативні співробітники у м. Мелітополі в одному з кафе встановили факт реалізації алкогольних напоїв без наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольною продукцією (ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Вилучено алкогольні напої на суму 47,3 тис. гривень. В одному з магазинів м. Бердянська встановлено факт реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів без наявності торгового патенту. З незаконного обігу вилучено алкогольних напоїв та тютюнових виробів на загальну суму 34,5 тис. гривень.

 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30