Понад 4 млн. гривень надійшло до державного бюджету від діяльності запорізьких оперативників
| просмотров: 7506

Понад 4 млн. гривень надійшло до державного бюджету від діяльності запорізьких оперативників

 

Саме таку суму забезпечили до бюджету країни оперативні співробітники ГУ Міндоходів у Запорізькій області в січні поточного року. На сьогодні розпочато 20 досудових розслідувань, у т.ч. 10 – за ухилення від сплати податків. Загальна сума збитків по кримінальних правопорушеннях склала 7,1 млн. гривень.

 

У ході проведення заходів, спрямованих на боротьбу з фіктивним підприємництвом, розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) відносно службових осіб одного з підприємств м. Запоріжжя. Підприємство займалось виробництвом та реалізацію продуктів харчування. Його службові особи при проведенні фінансово-господарської діяльності відображали в податковій звітності господарські операції з фіктивними суб’єктами господарювання. Таким чином підприємство ухилились від сплати податків на суму понад 3 млн. гривень.

 

 

Запорізькі оперативники унеможливили незаконне відшкодування майже 3 млн. гривень

 

Під час виробництва та реалізації різноманітних промислових товарів, службові особи одного із підприємств обласного центру безпідставно не сплатили задекларовані суми страхових внесків до Пенсійного фонду України. Таким чином підприємство ухилилось від сплати податків на загальну суму понад 2,7 млн. гривень.

 

За ухилення від сплати внесків на обов’язкове соціальне та пенсійне страхування оперативні співробітники ГУ Міндоходів у Запорізькій області розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.2121 КК України відносно службових осіб даного підприємства.

 

 

 

У січні запорізькі міндоходівці вилучили підакцизної групи товарів на 1,7 млн. грн.

 

З яких лікеро-горілчаних виробів на суму 369 тис. грн., тютюнових виробів - 408 тис. грн., спирту - 959 тис. гривень. За незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів за матеріалами оперативних співробітників області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 3 інформації за ст.204 КК України.

 

У ході проведення слідчо-оперативних дій в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст. 204 КК України, виявлено "підпільний" цех із незаконного виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв. У результаті проведення обшуків виявлено та вилучено товарно-матеріальні цінності на загальну суму 241 тис. гривень, у т.ч.: понад 2 тис. літрів спирту, 1 тис. літрів водно-спиртової рідини, різноманітні ароматизатори, обладнання для виготовлення та розливу алкогольних напоїв.

 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30