Майже 69 млн. гривень до бюджетів – результат роботи запорізьких оперативних підрозділів за минулий
| просмотров: 7222

Майже 69 млн. гривень до бюджетів – результат роботи запорізьких оперативних підрозділів за минулий рік

 

Таким є підсумок роботи запорізьких оперативників Головного управління Міндоходів у Запорізькій області. В січні–грудні 2013 року за матеріалами співробітників оперативних підрозділів розпочато 132 досудових розслідування, у тому числі 84 – за ухилення від сплати податків. Загальна сума збитків за кримінальними правопорушеннями, направленими до суду, склала 42 млн. гривень, з яких 10,4 млн. гривень стягнуто до бюджету.

Співробітники оперативних підрозділів ліквідували діяльність 3 "конвертаційних" центрів, до складу яких входили 10 фіктивних суб’єктів господарювання, а також діяльність центру з прискореної процедури банкрутства.

 

У результаті проведених заходів протягом 2013 року за участю співробітників оперативних підрозділів ГУ Міндоходів у Запорізькій області виявлено 22 факти необґрунтованих заяв на відшкодування з бюджету ПДВ на загальну суму майже 23 млн. гривень. За фактами незаконних заяв на відшкодування з бюджету податку на додану вартість розпочато 6 кримінальних проваджень.

 

 

 

На Запоріжжі припинено діяльність 15 "підпільних" цехів

 

З них 9 – з виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв. Завдяки проведених у минулому році заходів, припинена діяльність із незаконного виробництва підроблених марок акцизного податку, а також діяльність каналів постачання на територію Запорізької області контрабандних тютюнових виробів та спирту.

За незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів за матеріалами оперативних співробітників області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 29 інформацій за ст. 204 КК України.

 

По результатам роботи, проведеної протягом 2013 року, співробітники оперативних підрозділів Головного управління Міндоходів у Запорізькій області із незаконного обігу вилучили товарно–матеріальних цінностей на суму 26,4 млн. грн., з яких лікеро-горілчаних виробів на суму 5,1 млн. гривень, тютюнових виробів на суму 3,3 млн. грн., спирту на суму 863 тис. гривень.

 

 

Запорізькі оперативники повернули державі 4,5 млн. гривень розкрадених бюджетних коштів

 

У напрямку протидії розкраданню бюджетних коштів та їх легалізації до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості по 23 кримінальних правопорушеннях відносно посадових осіб підприємств, які фінансуються з державного бюджету або здійснюють постачання товарно-матеріальних цінностей (виконання послуг) за державні кошти, з яких 18 – за ст.212 КК України (ухилення від сплати податків), 4 – за ст.209 КК України (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), 1 – за ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживань службовим становищем). За матеріалами кримінальних проваджень до бюджету відшкодовано 4,5 млн. гривень.

 

 

На Запоріжжі понад 2 млн. гривень відшкодовано у сфері надання незаконних електронних послуг

 

Оперативниками ГУ Міндоходів, проводились заходи, спрямовані на руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань у суб’єктів господарювання, які надають послуги із реалізації електронних ваучерів операторів мобільного зв’язку та Інтернет провайдерів.

 

За відпрацюванням підприємств, які здійснюють діяльність за допомогою мережі Інтернет (Інтернет - магазини) та використовують у своїй діяльності небанківські платіжні системи (електронні гроші) протягом 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 9 матеріалів. За цими  матеріалами відшкодовано державі  2,1 млн. гривень.

 

 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30