Запорізькому бізнесу відшкодовано ПДВ вдвічі більше, ніж торік
| просмотров: 6476

Запорізькому бізнесу відшкодовано ПДВ вдвічі більше, ніж торік

 

За січень-листопад поточного року платникам податку на додану вартість Запорізького регіону (без показників СДПІ з обслуговування великих платників у м. Запоріжжі) відшкодовано майже 400 мільйонів гривень, що на 222 мільйона гривень або у 2,3 разу більше, ніж за аналогічний період минулого року.

 

Як підкреслив в. о. начальника Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Сергій Давидков, аналогічна ситуація і з автоматичним поверненням цього податку. У січні-листопаді 2013 року ПДВ-"автоматом" отримали 12 запорізьких підприємств на загальну суму майже 117 мільйонів гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року, відшкодовані суми зросли практично на 50 мільйонів гривень або майже у два рази.

 

– Дистанційний формат в адмініструванні цього податку щомісяця свідчить про прозорість у роботі представників бізнесу та їхнє бажання відповідати встановленим критеріям для швидкого та зручного способу отримання обігових коштів на розрахункові рахунки запорізьких підприємств. Органи Міндоходів прагнуть стимулювати подальшу популяризацію електронних сервісів, зокрема, автоматичного відшкодування. Адже ефективність нашої роботи вимірюється зростанням рівня податкового та митного сервісу для платників. Тож, серед головних векторів Міндоходів – спрощення процедур адміністрування податків і митних платежів, зниження документообігу, впровадження он-лайн сервісів та підвищення якості надання сервісних послуг, – відзначив Сергій Давидков.

 

Водночас, значна увага міндоходівців приділяється не менш значному напряму роботи – детінізації економіки, зокрема, контролю над заявленими сумами ПДВ. З початку року в регіоні виявлено та упереджено понад 18 мільйонів гривень незаконно задекларованих сум податку на додану вартість, які суб'єкти господарювання намагалися отримати з Державного бюджету.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30