У Запоріжжі обговорили питання митного сервісу
| просмотров: 6448

 У Запоріжжі обговорили питання митного сервісу

 

 

На сьогодні в лавах Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП) перебувають майже 90 запорізьких автопідприємств. За статистикою, кожен третій автомобіль при перевезенні експортних вантажів та майже кожний п’ятий при ввезенні імпортних товарів, які оформлюються в митниці, перевозяться із застосуванням положень міжнародної Конвенції МДП (міжнародних дорожніх перевезень). Абсолютна більшість всіх інших перевезень митних вантажів також здійснюється автотранспортними засобами, які належить перевізникам, членам АсМАП.

 

Актуальні питання зменшення часу простою транспортних засобів у зонах митного контролю та інформаційного забезпечення перевізників при проходженні вантажами митних формальностей були в центрі уваги під час "круглого столу," який проводив Запорізький обласний союз промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" спільно із Запорізькою митницею Міндоходів та членами ради та активом регіонального представництва АсМАП у Запорізькій області.

 

У ході проведення "круглого столу" начальник Запорізької митниці Міндоходів Михайло Бізіля зазначив, що одним із напрямів Стратегічного плану розвитку Міністерства  доходів і зборів України на 2013-2018 роки, затвердженого Кабінетом Міністрів України у жовтні поточного року, є формування зручної та комфортної для підприємців системи податкового та митного сервісу. Також він висловив своє бачення стосовно проблемних питань, винесених на розгляд. Особливий акцент було приділено питанню надання митницею адміністративних послуг – отримання перевізниками свідоцтв на транспортні засоби, які здійснюють перевезення вантажів на умовах Конвенції МДП.

 

Спільно з керівниками великих автопідприємств області були винайдені відповіді на більшість обговорюваних питань. Окремі проблеми митницею були вирішені одразу під час їх розгляду. З цього приводу керівники структурних підрозділів митниці, які брали участь у роботі "круглого столу", в присутності перевізників отримали від Михайла Бізілі оперативні настанови.

 

Оскільки всі сторони зустрічі визнали роботу "круглого столу" ефективною та взаємно корисною, було прийняте рішення про проведення подібних зустрічей частіше.

 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30