Енергодарська ОДПІ запрошує на звірку власників житлової нерухомості
| просмотров: 7052

Енергодарська ОДПІ запрошує на звірку власників житлової нерухомості

 

                Енергодарська ОДПІ ГУ Міндоходів у Запорізькій області нагадує:

- фізичні особи  які володіють житловою нерухомістю сплачуватимуть податок на нерухоме майно з 2014 року.

                Зокрема, це стосується осіб, які мають у власності одну або кілька квартир, а сукупна житлова площа яких перевищує 120 кв.м, або ж є власниками одного чи кількох житлових будинків, сумарна площа яких більше 250 кв.м, або ж володіють квартирами і житловими будинками сукупна житлова площа яких більше 370 кв.м.

                З метою проведення звірок щодо відповідності інформації, необхідної для нарахування податку, власники зазначеної нерухомості запрошуються до 31 грудня 2013 року до Енергодарської ОДПІ за адресою м.Енергодар вул.Будівельників 17 каб.№20  із оригіналами документів про право власності на житлову нерухомість та паспортними даними.

                За додатковою інформацією звертатися за телефоном  (06139) 63748

 

Енергодарська ОДПІ ГУ Міндоходів у Запорізькій області

 

 

 

Центром обслуговування платників Енергодарської ОДПІ ГУ Міндоходів у Запорізькій області надано 30,6 тисяч послуг

                Сервісне обслуговування платників податків європейського рівня є пріоритетним напрямом роботи Енергодарської ОДПІ Міндоходів у Запорізькій області.

                Центр з обслуговування платників став місцем, де сконцентровано максимум зручностей для відвідувачів. Мета, яка переслідувалася при створенні ЦОП, втілилася у життя: зникли черги, оперативно, комфортно і зручно обслуговують відвідувачів. Платники податків, громадяни часто звертаються до міндоходівців за адмінінстративними послугами і нарікань на їх обслуговування не надходило.

                З початку року Центр обслуговування платників Енергодарської ОДПІ надав   30,6 тисяч послуг. У переважній більшості звернення клієнтів до Центру обслуговування платників стосувались податкової звітності (16,3тис.), видачі реєстраційних номерів облікової картки платника податків, довідок та дозвільних документів, а це  4,9 тисяч адміністративних послуг, та  майже 2 тисячі —консультаційних послуг щодо роз’яснень питань сплати  єдиного соціального внеску, ПДВ, податку на прибуток, оподаткування фізичних осіб тощо.

                Обслуговуючи платників податків і громадян, міндоходівці у Енергодарській ОДПІ завжди прагнуть це зробити своєчасно, тактовно, аби кожен, хто звернувся, вийшов з приміщення центру  обслуговування платників задоволений.

 

Увага!!! З 1 листопада 2013 року режим роботи Центрів обслуговування платників Енергодарської ОДПІ був змінений:

понеділок — з 9.00 до 20.00 год.;

вівторок — з 9.00 до 18.00 год.;

середа — з 9.00 до 20.00 год.;

четвер — з 9.00 до 18.00 год.;

п’ятниця -— з 9.00 до 18.00 год.;

субота — з 9.00 до 16.00 год.

 

Слід зазначити, що зміни в режимі роботи ЦОПП жодним чином не вплинуть на якість обслуговування відвідувачів. Клієнти Центрів обслуговування не відчують незручностей й матимуть змогу вчасно та якісно отримувати всі необхідні послуги.

 

 

Енергодарська ОДПІ ГУ Міндоходів у Запорізькій області

 

Місцеві бюджети району отримали 383,4 мільйона гривень

 

                Саме стільки надійшло до місцевих бюджетів міста Енергодара, Кам”янка-Дніпровського і Великобілозерського районів протягом січня-жовтня цього року від платників податків, що перебувають на обліку в Енергодарській ОДПІ ГУ Міндоходів в Запорізькій області. Порівняно з відповідним минулорічним періодом надходження зросли на 19,7 млн. грн. і склали 110,2 відсотка до минулого року.

                Основним бюджетоформуючим платежем місцевих громад є податок на доходи фізичних осіб. Надходження від цього податку перевищили минулорічний показник на 22,5 млн.грн. і склали 234,4 млн. грн.

                Також значне місце у наповненні місцевих бюджетів займає плата за землю. За підсумками січня-жовтян 2013 року сплачено 57,5 млн.грн. плати за землю, що на 4,8 млн.грн. більше, ніж у такому ж періоді минулого року.

                Фахівці Міндоходів району у співпраці з владою прикладають всі зусилля, щоб повною мірою забезпечити наповнення місцевого бюджету. Адже, виконання запланованих показників позитивно позначається на функціонуванні інфраструктури краю.

 

Інформац йно-комунікаційний сектор

Енергодарської ОДПІ ГУ Міндоходів у Запорізькій області

 

 


Сплата податку на доходи фізичних осіб в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла на 22,5 млн. грн.

                А це додатковий ресурс територіальних громад, який вони направлять на вирішення соціальних проблем міст і районів. Власне, податок на доходи фізичних осіб - основне джерело формування доходної частини місцевих бюджетів. І ми це добре розуміємо. Тому нами був розроблений план заходів спільних дій Енергодарської ОДПІ та органів місцевого самоврядування з розширення бази оподаткування та збільшення надходжень до місцевих бюджетів у 2013 році.

                Відповідно до плану заходів проводиться цілеспрямована робота з підвищення рівня заробітної плати найманим працівникам, легалізації праці офіційно неоформлених працівників, ліквідації виплат доходів у «конвертах». Її результат - до місцевих бюджетів додатково надійшло біліше ніж 190 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

                Протягом поточного року ми заслухали майже 280 керівників  підприємств та СПД з найманими працівниками, які «мінімізують» заробітну плату. Наші вагомі аргументи, наполегливість, принциповість сприяли тому, що 95,6% діючих (із загальної кількості) підприємств та підприємців підвищили сплату податку на доходи фізичних осіб. Наша позиція залишається й надалі незмінною - бізнес повинен бути соціально відповідальним і чітко дотримуватися вимог чинного законодавства.

 

Інформац йно-комунікаційний сектор

Енергодарської ОДПІ ГУ Міндоходів у Запорізькій області



 

2097 платників податків безкоштовно отримали електронні ключі

 

                Лише за жовтень поточного року сертифікат електронного цифрового підпису безоплатно отримали 165 платників податків. У електронної звітності багато переваг, перш за все – економія часу платників.

                Втім, сфера використання сертифікатів електронного цифрового підпису набагато ширша, власники «електронних ключів», можуть не лише подавати через Інтернет податкову звітність, інші документи, пов’язані з діловодством, а й використовувати сертифікат цифрового підпису, приміром, для більш надійного захисту свого «електронного» листування. Для цього потрібно, щоб і відправник, і адресат, який повинен «відкрити» лист, мали сертифікати електронних підписів.

                Словом, в епоху сучасних телекомунікацій «електронні ключі» можуть підійти до багатьох «віртуальних замків».

                Нагадуємо, щоб отримати посилені сертифікати відкритих ключів можна безкоштовно в пунктах реєстрації акредитованих Центрів сертифікації електронних ключів, які розташовані в Центрі обслуговування платників Енергодарської ОДПІ.Адреса : м.Енергодар вул..Будівельників 17 приміщення ЦОП каб№1

Енергодарська ОДПІ ГУ Міндоходів у Запорізькій області

 

Физлицам - единщикам запрещено использовать электронные деньги.

Минэкономразвития  письмом  от 17.09.2013 г. № 3112-13/32401-14 отметило, что исходя из особенностей специального режима налогообложения физические лица – плательщики единого налога не могут осуществлять расчеты за отгруженные товары (выполненные работы, предоставленные услуги) через электронные  платежные  системы.

 Согласно пункту 291.6 статьи 291  Налогового кодекса Украины плательщики единого налога должны осуществлять расчеты за отгруженные товары (выполненные работы, предоставленные услуги) исключительно в денежной форме (наличной и/или безналичной).

В соответствии с пунктом 1.4 главы 1 Инструкции о безналичных расчетах в Украине в национальной валюте, утвержденной постановлением Национального банка Украины от 21.01.2004 N 22, безналичные расчеты - это перечисление определенной суммы средств со счетов плательщиков на счета получателей средств, а также перечисление банками по поручению предприятий и физических лиц средств, внесенных ими наличными в кассу банка, на счета получателей средств. Данные расчеты проводятся банком на основании расчетных документов на бумажных носителях или в электронном виде.  Таким образом, исходя из особенностей специального режима налогообложения физические лица - плательщики единого налога не могут осуществлять расчеты за отгруженные товары (выполненные работы, предоставленные услуги) через электронные платежные системы.  

 Обращаем внимание субъектов предпринимательской  деятельности, если физическое лицо - плательщик единого налога будет использовать в своей деятельности электронные деньги, то оно обязано уплачивать налог по ставке 15 % как применяющее иной способ расчетов (подпункт 3 пункта 293.4 статьи 293  Налогового Кодекса Украины.

Вместе с тем следует отметить, что распоряжением Кабинета Министров Украины от 15.05.2013 N 386-р одобрена Стратегия развития информационного общества в Украине, которая определяет в качестве одной из приоритетных государственных целей - развитие электронной экономики в перспективе до 2020 года, что в дальнейшем позволит устранить существующие законодательные  ограничения.

Энергодарская ОГНИ ГУ Миндоходов в Запорожской области

 

 

Новую книгу учета доходов и расходов СПД физическим  лицам   следует вести с 01.01.2014 года.

           Министерство доходов и сборов  рассмотрело  вопрос относительно необходимости регистрации физ. лицами - предпринимателями новых  Книг учета доходов и расходов и переноса в них данных из предыдущих книг и разъяснило.

         С 18 октября 2013 года форма Книги учета доходов и расходов физическими лицами - предпринимателями на общей системе налогообложения, утвержденная приказом  Миндоходов от 16.09.2013 г. № 481, вступила в силу,
а форма книги учета доходов и расходов утвержденная  приказом  ГНАУ от 24.12.2010г. №1025, утратила силу.
Новая  Книга № 481 содержит 9 граф,  а Книга № 1025 – 12.

         Порядок  ведения   книги учета доходов и расходов  утвержденный приказом Мин доходов № 481 существенно отличаются,  от предыдущего,  поэтому данные из старой Книги в новую книгу не переносятся.
         Плательщикам рекомендуется продолжать ведение Книги № 1025 до конца 2013 года, а с 1 января 2014 года зарегистрировать и вести уже Книгу № 481.
          При регистрации Книги № 481 в 2013 году данные Книги № 1025, которая велась на протяжении отчетного года, должны учитываться при заполнении годовой декларации.

            Информационно – коммуникационный

сектор Энергодарской ОГНИ. ГУ Миндоходов в Запорожской области

 

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30