Щодо відповідальності за використання податкової соціальної пільги одночасно за двома і більше місц
| просмотров: 6828

Щодо відповідальності за використання податкової соціальної пільги одночасно  за двома і більше місцями роботи

 

      Податкова соціальна пільга – це сума, на яку  зменшується  з метою оподаткування  дохід у вигляді заробітної плати за одним із місць роботи працівника (за його вибором), якщо його розмір не перевищує у 2013 році 1610 грн в місяць. Для  цього платник податку подає роботодавцю заяву про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги (далі – ПСП).

 

       Якщо платник податку  одночасно отримує ПСП за кількома місцями отримання доходів, такий платник податку втрачає право на отримання ПСП за всіма  місцями отримання доходу, починаючи з місяця, в якому мало місце таке порушення, та закінчуючи місяцем, в якому право на застосування ПСП відновлюється.

 

     Платник податку може відновити право на застосування ПСП, якщо він подасть заяву про відмову від такої пільги всім роботодавцям із зазначенням місяця, коли відбулося таке порушення. При цьому  на підставі такої заяви кожний роботодавець нараховує і утримує відповідну суму недоплати податку та штраф у розмірі 100 відсотків суми цієї недоплати за рахунок найближчої виплати доходу такому платнику податку, а у разі , коли сума виплати недостатня, - за рахунок наступних виплат.

 

      Якщо сума недоплати та/або штрафу не були утримані роботодавцем за рахунок доходу платника податку , то такі суми включаються до річної податкової декларації такого платника податку. При цьому право на застосування ПСП відновлюється з місяця, що настає за місяцем , в якому сума такої недоплати та штраф повністю погашаються (п.п.169.2.4. ст. 169 Податкового кодексу України).

 

Інформаційно-комунікаційний сектор

Енергодарсьоїї ОДПІ ГУ Міндоходів у Запорізькій області 

Календарь
Пн Вт Ср Чт Пн Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30